17 hetes terhességnél kiderüld a 4D vizsgálaton hogy a méhlepényem 1-2. es fejlettségű. Szerintetek kihordhatom így egészségesen a babám? Orvosom 2 hét múlva rendel.
Sajnos választ nem tudok neked adni,de nekem 29 hetesen "0" volt a lepény érettsége.
Nem provokálni akarok de általában az egészségtelen életmód is közrejátszik abban ha így elvan öregedve,legfőképp a dohányzás!!
36 hetes ksimama
Szia. Reméljük, hogy nem jelent semmi bajt.
Amit én tudok a méhlepényről, az az, hogy 0-1-2-3 érettségi foka lehet. Terhesség elején 0, általában a 25. hét körül már 1-es, és ahogyan meszesedik, úgy romlik az állapota.
Nekem a 20. héten volt egy genetikai vizsgálatom, alacsony AFP miatt, ott már nekem is 1-es fokozatot írtak a leletre, de nem mondták az orvosok, hogy ez bármi bajt jelentene.
Neked ugye 1-2 fokozat van.
Egy konkrét esetet ismerek, ahol az egyik ismerősömnek a 30. héten már 3-as érettségű volt a méhlepénye, Ő kapott az orvosától rá gyógyszert és minden rendben volt utána, nem lett a baba sem koraszülött, a 40. hétre szült. Az orvosod majd lehet többször küld UH-ra, vagy Neked is ír fel valamilyen gyógyszert.
Azt is olvastam, hogy a sok cukor is kárt okozhat. Nekem pl holnap lesz a kötelező cukorterheléses vizsgálat, abból is le tudnak szűrni adatokat. Bár az még Neked messze van, szóval ez most így nem segítség.
Tényleg azt mondják, hogy a dohányzás árt a méhlepénynek, de ez nem általános, mert pl én sem dohányzom.
Tehát ne aggódj, csak nyugi. A babának is az a legjobb, ha az édesanyja nyugodt és kiegyensúlyozott.
Egyébként ha a baba súlya megfelelő, akkor az ellátása is rendben van. Nézték a súlyát az Uh-n? Az megfelelő a 17 hetes terhességnek?
Boldog babavárást,
26 hetes kismama
Nem tudom miért kell lepontozni azonnal,általánosítottam!!
A saját halott tapasztalataimat írtam le,ami ugye nem tévedhetetlen ahogy egyetlen egy válaszoló sem az itt a GyK-en!
Boldog babavárást!
Köszönöm a segítő válaszokat.
Az utolsó kismamának pedig csak annyit te kezdted úgy az írást nem tudom a választ nos akkor ebben az esetben én elsem kezdek másnak írni.
Kerülök a Calciumot.
Boldog Babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!