Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tennétek nekem fel terhesgörbé...

Tennétek nekem fel terhesgörbéket? Sajátra lennék kíváncsi, tapasztalatot gyűjtök. Nem a babatervezők oldalán találhatókra gondolok, azokat már láttam sokszor!

Figyelt kérdés
Köszönöm :)
2010. márc. 9. 07:27
 1/10 anonim ***** válasza:

[link]

Remélem segítettem:-)

2010. márc. 9. 08:10
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia tessék itt az én görbém: [link]

17 hetes kismama

2010. márc. 9. 10:19
 3/10 A kérdező kommentje:

Előszőr is gratulálok nektek! :)

Kedves utolsó! A te görbéd nagyon érdekes, még soha nem láttam ilyen cikk-cakkos terhes görbét. :) Akkor volt peteérésed mikor behúzta a ciklus.hu? Nem egy babás görbének néz ki az biztos, de mégis az. :) hihetetlen...:) Várok még további görbéket! :)

2010. márc. 9. 10:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia az utolsó vagyok a 18. ciklusnapon volt tüszörepedésem. Azóta már volt egy chorion biopsziám és kiderült hogy most egy kisfiút hordok a szívem alatt. Itt pont 13 hetes és 2 napos a kicsike: [link]
2010. márc. 9. 11:17
 5/10 A kérdező kommentje:
Nagyon édes a kis kép a piciről, teljesen ki lehet venni egyes testrészeit. :) Olyan jó ilyenek látni. :) DE mi az a chorion biopszia? Még sosem hallottam róla, miért kell ezt a vizsgálatot elvégezni?
2010. márc. 9. 11:30
 6/10 anonim ***** válasza:
A második terhesgörbén érdemes a mérés időpontjait is nézni,talán azért olyan cikk-cakkos..
2010. márc. 9. 11:49
 7/10 anonim ***** válasza:

A chorionbolyhok a fejl d méhlepény részeit képezik. A

chorionbiopszia során a chorionbolyhokból egy csipetnyi mintát

vesznek, hogy a terhesség során abból genetikai vizsgálatot

végezzenek. Leggyakrabban azért végzik, hogy a magzat génjeit

vagy kromoszómáit egy bizonyos genetikai rendellenességre

nézve megvizsgálják. Önnek számos ok miatt ajánlhatják fel ezt a

vizsgálatot:

méhlepényb l, melynek a babával megegyez a genetikai

állománya. Els ként egy ultrahang vizsgálat történik, hogy

megállapítsák a magzat és a méhlepény elhelyezkedését. Ezt

követ en egy finom t2 segítségével áthatolva a hasfal b rén, a

hasfalon majd a méh falán, a méhlepényb l egy kis mintát

vesznek. Az ultrahang segíti a beavatkozást végz orvost a t2

megfelel helyre való irányításában. A t2n keresztül egy kis

szövetmintát nyernek, melyet további vizsgálatokra egy

laboratóriumba küldenek. Nekem például Genetikai betegség végett kellett levenni.

2010. márc. 9. 13:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Chorionbiopszia (CVS)

Korábban, már akár a 9-11. héten ad lehetõséget az esetleges magzati eltérések feltárására a chorionbiopszia, mely a magzatburok bolyhaiból (chorionok) történõ mintavételt jelent. Az eljárást vagy az amniocentézishez hasonló módon végzik, a hasfalon át, vékony tû segítségével, vagy a hüvelyen és a méhnyakon keresztül bevezetett, vékony mûanyag katéterrel – mindkét esetben ultrahangmonitorozás mellett. Az eljárás az amniocentézishez hasonlóan nem kellemes, de nem is fájdalmas. A chorionbiopszia kockázattal valamivel nagyobb, mint az amniocentézisé: a vetélés lehetõsége 11,5%-os. A vizsgálat eredményét attól függõen, szükség vane a levett sejtek tenyésztésére, 2 nappal vagy 2-3 héttel késõbb lehet megtudni.

2010. márc. 9. 13:31
 9/10 anonim ***** válasza:
November 22-től mindig azonos időben mértem a hőmérsékletemet. Nov.30-án voltam utoljára dolgozni, majd másnap dec 1-én a lányom beteg lett, ezért muszáj voltam elmenni táppénzre. De a munkahelyemről felhívtak, hogy táppénz helyet ne írjanak e inkább szabadságot. Dec.1-től Jan 4-ig szabin voltam.
2010. márc. 9. 13:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Gratulálok a kismamiknak!

A második görbi azért cikk-cakkos mert nincs egyidőben mérve. Legfelljebb 15 perc eltérés lehet egy-egy mérés között.

Egyébként nagyon szép kis Prüntyőkéd lesz:-))

2010. márc. 9. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!