Tennétek nekem fel terhesgörbéket? Sajátra lennék kíváncsi, tapasztalatot gyűjtök. Nem a babatervezők oldalán találhatókra gondolok, azokat már láttam sokszor!
Szia tessék itt az én görbém: [link]
17 hetes kismama
Előszőr is gratulálok nektek! :)
Kedves utolsó! A te görbéd nagyon érdekes, még soha nem láttam ilyen cikk-cakkos terhes görbét. :) Akkor volt peteérésed mikor behúzta a ciklus.hu? Nem egy babás görbének néz ki az biztos, de mégis az. :) hihetetlen...:) Várok még további görbéket! :)
A chorionbolyhok a fejld méhlepény részeit képezik. A
chorionbiopszia során a chorionbolyhokból egy csipetnyi mintát
vesznek, hogy a terhesség során abból genetikai vizsgálatot
végezzenek. Leggyakrabban azért végzik, hogy a magzat génjeit
vagy kromoszómáit egy bizonyos genetikai rendellenességre
nézve megvizsgálják. Önnek számos ok miatt ajánlhatják fel ezt a
vizsgálatot:
méhlepénybl, melynek a babával megegyez a genetikai
állománya. Elsként egy ultrahang vizsgálat történik, hogy
megállapítsák a magzat és a méhlepény elhelyezkedését. Ezt
követen egy finom t2 segítségével áthatolva a hasfal brén, a
hasfalon majd a méh falán, a méhlepénybl egy kis mintát
vesznek. Az ultrahang segíti a beavatkozást végz orvost a t2
megfelel helyre való irányításában. A t2n keresztül egy kis
szövetmintát nyernek, melyet további vizsgálatokra egy
laboratóriumba küldenek. Nekem például Genetikai betegség végett kellett levenni.
Chorionbiopszia (CVS)
Korábban, már akár a 9-11. héten ad lehetõséget az esetleges magzati eltérések feltárására a chorionbiopszia, mely a magzatburok bolyhaiból (chorionok) történõ mintavételt jelent. Az eljárást vagy az amniocentézishez hasonló módon végzik, a hasfalon át, vékony tû segítségével, vagy a hüvelyen és a méhnyakon keresztül bevezetett, vékony mûanyag katéterrel – mindkét esetben ultrahangmonitorozás mellett. Az eljárás az amniocentézishez hasonlóan nem kellemes, de nem is fájdalmas. A chorionbiopszia kockázattal valamivel nagyobb, mint az amniocentézisé: a vetélés lehetõsége 11,5%-os. A vizsgálat eredményét attól függõen, szükség vane a levett sejtek tenyésztésére, 2 nappal vagy 2-3 héttel késõbb lehet megtudni.
Gratulálok a kismamiknak!
A második görbi azért cikk-cakkos mert nincs egyidőben mérve. Legfelljebb 15 perc eltérés lehet egy-egy mérés között.
Egyébként nagyon szép kis Prüntyőkéd lesz:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!