Elvehetik a babát ha nem járok nst -re? Messze van a kórház és nem merek utazni. Jogsi nincs párom dolgozik.
azért ne essetek túlzásba. Az nst-re járás nemrég lett szokás, nekem egyik gyerekkel sem kellett járnom soha. A bevezetése óta sincs változás semmiben, nincs több szülésindítás, sürgős sectio. A legtöbb szülésznő és szakorvos szerint ha valami, akkor ez felesleges.
Egyébként a rendelet nem írja elő a terhesgondozás kötelező igénybevételét sem, most olvastam el, ezen meglepődtem.
Én azt nem értem, miért regisztrál ide valaki teljes névvel. Aztán persze csodálkozik, ha csekkolják a facebookon.
Egyébként kérdező, nem értelek. Oké, hogy fiatal vagy, oké, hogy nincs jogsid, egyedül kell menned, de mi a fenétől fosol ennyire? Én ugyanennyi idős voltam az első terhességemnél, nekem sem volt jogsim, sőt, kapaszkodj meg, egyedül is laktam, se szülők, se pasi, senki. De amikor nst-re kellett mennem, felemeltem a sejhajomat, felszálltam a buszra, és elmentem, pedig nekem sem volt közel. Engem sem kísérgetett senki, mert bárki, akit megkérhettem volna, az mind dolgozott. És képzeld, túléltem, nem lett semmi bajom. Sőt, most, nyolc évvel később szintén egyedül járok mindenféle vizsgálatra, mert jogsim most sincs (nem tudok vezetni, hiába próbáltam, úgy látszik, ez nem megy), a férjem dolgozik, a kórház ugyanolyan messze van most is. És ugyanúgy felteszem a fenekem a buszra, és elmegyek vizsgálatra, ha kell.
Az lehet, de nem kellene így megalázni, hiszen senkinek nincsen hozzá joga. Felelőtlen igen, de azért ez már sok amit itt műveltek.
3 gyerekes anyuka
Elvehetik érte a babád: mégpedig a Jóisten/a Sors vagy nevezd ahogy akarod. Mert ha szabálytalan a szívhang és nem veszik észre, mert te nem jársz NSTre, és emiatt valami gond lesz a szülésnél, akkor az a te hibád lesz.
Nem kell félni elindulni, más dolgod úgy sincs, úgyse dolgoztál soha életedben, legalább ezt csináld tisztességesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!