36 hetes kismama vagyok és sajnos nem tudtam dolgozni a terhességem alatt.
Nyáron még külföldön dolgoztunk a párommal de ez csak szezonmunka volt tehát jöhettünk haza,itthon már sehol nem szerettem volna és nem is tudtam eltitkolni hogy terhes vagyok hisz nem akartam napi 12 órát állni és emelni a babával tehát nem vettek fel sehova!!
Most pár hét és kapom majd a GYES-t+a családi pótlékot ami kb 40ezer ft havonta,és az egyszeri anyasági ssegélyt ami 64ezer.
Még jó hogy párom dolgozik:-))
Boldog babavárást,gyors és könnyű szülést és jó babázást mindenkinek!!
2010. márc. 9. 05:49
12/16 anonim válasza:
2.vagyok.Nemtudom pontosan hogy,vagy kinek jár,de én visszamehetek ilyen rendszeres állami támogatásra,vagy szociális segélyre,nemtudom már pontosan,mert bonyolult... ha lejár a táppénzem,addig még meg nem szülök,ez kb 28ezer ft.Viszont én nem vagyok férjnél,lehet azért kapok,de nemtudom,szerintem érdeklődjetek utána,mert ez a kevés pénz se mindegy azért..amúgy szerencsére a párom dolgozik és nagyon jól keres(lekopogom),de akármikor bármi történhet..szóval sose lehet tudni mit hoz a jövő..(17h)Szép napot nektek!
2010. márc. 9. 12:41
13/16 anonim válasza:
Nekem sincs munkám,de nekem azt mondta mindenki védőnő munkaügyis stb hogy ha megvan a 360 biztositott napon akkor kapok és uugy nézik hogy a szülést megelözö teljes évböl számitják ki.remélem tényleg igy van?!
2010. márc. 9. 18:54
14/16 anonim válasza:
Kedves utolsó! 22:25-ös vagyok. Ha megvan a 365 napod ÉS BE VAGY JELENTVE a szülés napján, akkor jár. Ha nem vagy bejelentve akkor nem. Ezt mindig a munkáltató intézi. Kérdezz utána újra, mert rosszul tájékoztattak, azt írtad, hogy nincs munkád.....
2010. márc. 10. 09:56
15/16 anonim válasza:
Utolsótól kérdezném---bocsánat, h nem választ írok--: Mit jelent az, hogy a szülés napján be vagyok jelentve? Ha előtte elmegyek táppénzre, akár hamarabb, akár csak 28 nappal előtte, az azt jelenti, hogy be vagyok a cégnél jelentve? Bocsi, a hülye kérdésekért, de abszolút nem vagyok még ezekkel tisztában. Szóval ez a munkáltatón múlik? mert mondjuk én egy olyan helyen dolgozom, ahol a munkáltató a kollegámat épp el akarja küldeni, mert 3 hete beteg... Fizetni sem nagyon szeretnek, egy régi dolgozónak sem fizették ki a betegszabit, mert ő akkor ment el szabira, amikor kirúgták, vagy fölmondott,-n tudom- csak épp még hivatalosan nem jelentették ki. És a pénzt a munkáltató adja? Nem az állam? Jajjj...de hülye vagyok, tudom, még 1szer bocsi ezekért, de úgy látom Te képben vagy teljesen! Köszike:)
2010. márc. 10. 20:30
16/16 anonim válasza:
Utolsó vagyok...
Azért teljesen Én sem vagyok képben csak jól utána jártam.
Nekem azt mondták a GYED központban,hogy a szülés napján be kell,hogy legyek jelentve egy cégnél, jövedelemmel kell rendelkeznem és semmiképp ne menjek táppénzre. Mert ha nem vagyok bejelentve egy cégnél sem akkor csak Gyes jár, pedig valóban az állam adja a gyed-et.Ez a szabály. Tulajdonképp úgy kell lennie mintha nem is lennénk terhesek és hivatalosan dolgoznánk egy cégnél, majd betegek lennénk és táppénzre mennénk. Csak itt nem megbetegszünk hanem szülünk és nem táppénzre megyünk hanem gyed-re. Sajnos nem tudom másképp elmagyarázni, de biztos érted már.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!