Van itt olyan aki kulfoldon szult, vagy eppen most varja a babat?
Angliában élek és babát várok. Mi a kérdés? Annyi hogy mi lassan hazaköltözünk.
21hkm
Elöször is nyugi. Habàr én is ilyen idegbeteg lettem, mert a GP egy fabatkát sem ér. 12. heti uh elõtt nincs semmilyen vizsgálat. 10 héten voltam midwife-nál de csak kitöltöttünk egy csomó papírt. Kiskönyvet nekem csak az elsõ uh után adott. Menj vissza a midwife-hoz és kérj tõle egy idõpontot mostmár. Megvan az uh-ta az idõpontod? Ha nincs kérdezz rá a midwife-nâl h mi a menete. Nekem a kórházban adták, de csak mert korai erõs görccsel kerültem be, és vizsgálat után, az idõpontot is elintézték nekem. Itt tényleg más a rendszer. 12 hét elõtt le se sz@rnak. :) Ha nem vérzel, vagy nincs nagyon durva görcsöd nem vizsgálnak. Nincs hüvelyi vizsgâlat. Elsõ uh a 12 hét környékén, következõ a 20 hét környékén. A 3. uh, a szülés kiírt napján, ha nem szüpsz meg addig, úgy tudom. Semmilyen más vizsgálat nincs. Ezek között csak midwife van. Õ vett tõlem vért, vizeletet, kórtörténet, vérnyomás..Ennyi. A 16 héttõl kb néz szívhangot kézi géppel(nagyon halk). A gyerek nemét a 2. uh-on nézik csak. Felesleges is kérdezni a 12. hetin. Nem foglalkoznak vele. A gyerek várható súlyát sem követik, mint Magyarországon, lévén nincs több uh.
Addig nehéz, míg nincs meg az idõpontod az elsõ uh-ra, utána megy minden gördülékenyen. Ja amikor kéred az idõpontot az elsõ uh-ra,szólni kell h kérsz Dawn tesztet is. Ez annyi h uh után vesznek egy fiola vért. Idõpontot nagyon pontosan betartják. Pl. ha 9-re volt idöpontom 9h 5 perckor már bent feküdtem az uh szobában.
Koszonom szepen mindenkinek! :*
Igyekszem nem idegeskedni, csak neha megis sikerul felbosszantanom magam mikor ide oda kuldenek, annak ellenere hogy tenyleg mindenki halal nyugodt es nagyon kedves. Midwife hivott hofy mikor kellene menni de akkor pont Magyarorszagon voltunk, azota probaljuk hivni de lehetetlenseg elerni. Parom nyugtatgat hogy meg egy hetet varunk meg ugyis csak a 10.hetben vagyok aztan bemegyunk szemelyesen. Csak neha mar hajlamos vagyok ezen is kiborulni, vagy sirva fakadni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!