Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vetélés utáni terhességnél ki...

Vetélés utáni terhességnél ki mikor kezdte el szedni az Utrogestant és milyen adagolásban?

Figyelt kérdés
2015. júl. 31. 14:50
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Jaj, az nagyon nem jó :( sajnálom!

És Te most hány hetes vagy?

Nekem is nagyon rendes a magán dokim, szóval nyilván ő se nyomkodna meg semmi, de most még 10 napig van szabin.

Jó ez így, úgy se szeretnék előbb menni.

2015. aug. 1. 11:16
 12/19 anonim ***** válasza:
pihenj sokat ne üljél inkább ha teheted feküdj, én nyelv tudásomat frissítem fel most hogy ilyen sokat fekszek legalább megy így az idő! most vagyok a hetedik 7 végén most kezdtem a 8. hetemet. hétfőn megyek újra a dokihoz, remélem minden rendben lesz. nekem volt egy kis vérzésem is azért is aggódok, meg szurkál a hasam de tán ez normális.
2015. aug. 1. 11:26
 13/19 anonim ***** válasza:
az első terhességnél borzasztó volt mikor a párommal bent ültünk a magán rendelőbe tiszta csend volt kerestük a kisbabám szívverését, és nem találta a doki, reménykedni tudok hogy most minden rendbe lesz. te nem szoktál az első babára gondolni?
2015. aug. 1. 11:29
 14/19 A kérdező kommentje:

De, szoktam rá gondolni, de túl kell lépni rajta.

Én csak a jóra gondolok és a pozitív dolgokra.

Most is dolgozom, sajnos 12 órában ülök csak.

De legközelebb szerencsére csak szerdán leszek.

Otthon persze sokat pihenek, fekszem :)

2015. aug. 1. 11:35
 15/19 A kérdező kommentje:
Nekem enyhe mensis görcsök szoktak lenni, de a magnézium segít, azt szedem folyamatosan :)
2015. aug. 1. 11:35
 16/19 anonim ***** válasza:
:) nekem lehet rövid az idő, a doki 3 hónapot javasolt hogy várjunk, testileg fel is gyógyultam, és azt hittem lelkileg is de most mintha vissza köszönne. de persze próbálom terelni a gondolatomat a jó dolgok felé! szorítok neked, és majd írd meg, hogy vagy! én a 12 hetet várom azt mondják akkor már nagy %-ban megmarad a baba.
2015. aug. 1. 11:39
 17/19 A kérdező kommentje:

Csak a jóra és szépre gondolok, csak ezek a gondolatok vannak a fejemben, ajánlom Neked is! :)

puszillak, majd jelentkezz!

2015. aug. 1. 12:19
 18/19 A kérdező kommentje:

[link]

Ez a ma reggelim. Mikor kezdjem el szerintetek szedni?

2015. aug. 2. 06:27
 19/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Én nem vetéltem el, de mindhárom gyereknél szedtem Duphaston, Utrogestant.

Az elsőnél rettenetesen görcsölt a hasam napokig, mintha meg akart volna jönni vagy még jobban. Nem volt még orvosom, aki pedig az SZTK-ban volt, az hiperbunkó volt. Volt egy régről ismert nőgyógyász, akit régebben ajánlottak nekem, de ő egy másik városban volt, 200 km-re tőlünk. Végül csak felhívtam telefonon a kórházban, és hétvégén az ügyeletben fogadott! Írt fel Duphaston, amitől meg is szűntek a nagy görcsök. 12. hétig szedtem. A lányom 36. hétre született.

A második gyereknél ugyanígy kezdődött, csak a dokim épp szabadságon volt. Aki éppen ott volt a kórházban, az No Spat ajánlott, 2 napig szedtem semmi hatása, vissza a kórházba. Egy másik doki megvizsgált, "Minden rendben van a terhességével", és kész. Hiába mondtam neki az előzményeket, meg hogy nagyon fáj a hasam, semmi hatása, csak ezt hajtogatta: "Minden rendben van a terhességével". Ok, haza, kivárom, míg a dokim visszajön a szabadságról. Még jobban el kezdett fájni a hasam, már sírtam, hogy el kell veszítenem ezt a gyereket??? Végül talán másnap délután a lányommal ovi után szépen elsétáltam megint a kórházba, az ügyeletre, hogy még mindig nagyon fáj a hasam. Végre egy nagyon rendes doktornő volt ott, nem rázott le, megultrahangozott, vert a bébi szíve, és kaptam Utrogestan hüvelygolyót. A 2. golyó után szinte teljesen megszűntek a görcsök. Pár nap múlva visszajött a dokim a szabadságról, és írt fel a hüvelygolyó mellé pluszba még Duphastont is. Szintén a 12-13. hétig szedtem. A fiam a 31. hét 5. napra született.

A harmadiknál az elején megint szabin volt az orvosom, de akkor már ismertem egy másik nagyon jó fej dokit, akinek elmondtam az előzményeket, és ahogy meglátta ultrahangon a petezsákot, írt fel Utrogestan tablettát (szájon át szedhetőt, ha jól emlékszem). Visszajött a dokim a szabadságról, és azt mondta, hogy a 34. hétig fogom szedni az Utrogestant, mert hogy ennek koraszülést megelőző szerepe is van. Minden orvos csak nézett, mikor kiderült a terhesség alatt, hogy még mindig szedem a gyógyszert, de a dokimnak lett igaza, a második lányom a 37. hétre született. Vele húztuk a legtovább, toxémiával ugyan, de elég jól kihúztuk.

Mindhárom gyerekem teljesen egészséges, és nagyon jó fejek. :)

Szóval nekem az volt a tanulság, hogy sok orvos nem támogatja az elején a terhességet. Nem tudom, kinél mi az oka, de ugye azt szokták mondani, hogy sokszor azért történik a vetélés, mert hogy a magzatnak volt valami genetikai problémája. Ezt nem tudom, mire alapozzák, hiszen ehhez minden vetélés után genetikailag meg kellene vizsgálni a magzatot, de hát ezt nem teszik meg, és sok esetben még ha akarnák sem tudnák megtenni. Akkor pedig honnan veszik ezt??? Az én esetemben sem a gyerekekkel volt a gond, hanem velem (azt a mai napig nem tudjuk, miért voltak ezek a problémák, mert hormonvizsgálatot nem végeztek el rajtam). Szóval talán az lehet a gond, hogy az evolúció tana miatt gondolják ezt, hogy a beteg magzat megy el, és ebbe a "természetes" folyamatba nem akarnak beavatkozni, különösen, hogy az emberek amúgy is meg szoktak szabadulni a beteg gyerekektől.

A másik tanulság nekem még az volt, hogy több jó orvost kell ismerni, és az embernek nem szabad hagyni leráznia a magát, mert ők sem mindenttudóak. Addig kell dokihoz/dokikhoz járni, amíg rendbe nem jössz, és ha látszik, hogy az egyik nem tud mit kezdeni a bajoddal, akkor keresni kell egy másikat. (Ezt amúgy már egy másik esetben is megtapasztaltam. De az egy másik történet. :))

Remélem, valaki hasznát veszi annak, amit leírtam, vagy legalább egy részének.

Kívánom, hogy minden rendben legyen a terességetekkel, és megszülessen az, aki(k)re vártok!

2015. aug. 8. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!