Terhessegi diabetesz vekonyan: volt mar akinek vekony testalkattal lett?
Figyelt kérdés
2015. júl. 31. 12:58
1/9 anonim válasza:
Persze. Ahogy vékony nők is lehetnek inzulinrezisztensek. Sokszor a terhesség alatt derül fény arra, hogy ezt előtte nem fedezték fel. Érdemes terhesség és szoptatás után terhelt cukrot és inzulint nézetni és aztán kezelni, mert tökéletes út a cukorbetegség felé, ami már nem múlik el. Éppúgy tartani kell a diétát, csak néha nem alacsony, hanem picit magasabb szénhidrát határt húznak meg az orvosok.
2/9 anonim válasza:
Persze. Nekem anno mondta is a védőnő,h ő pont azt vette észre,h a vékonyabb nőknél gyakoribb.
3/9 anonim válasza:
Ez sajnos nem válogat testalkatnál. Pont olyan ez, hogy van aki egy csomó édességet eszik és tökéletes a cukra míg van aki egész életében mérsékelte és mégsem jó a cukra.
4/9 anonim válasza:
Naná! A szomszéd 50 kg-os csaj is cukros lett, és sajnos nem múlt el a szülés után :(
5/9 anonim válasza:
Ennek semmi köze a kövérséghez vagy a vékonysághoz, persze, hogy van olyan akinek vékony testalkattal lesz. A barátnőm nem volt 50 kg sem amikor teherbe esett, neki lett, én 75-tel estem teherbe, nekem nem.
6/9 anonim válasza:
Első várandósságom alatt 75kg voltam, akkor végig diétáztam és épphogy nem kellett inzulin plusszba, ráadásul félidőtől vizesedés, magas vérnyomás, stb. Most 95kg vagyok (leírni is rémes), és a világon semmi bajom, sem a cukorral, sem a vérnyomással. Nemsokára utolsó trimeszter és semmi gond nem volt. Magam is megdöbbentem, a legrosszabbakra készültem fel, én is azt hittem, hogy súlyfüggő (is) a dolog.
7/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Akkor nem art odafigyelnem:) (korabban volt pcosom)
2015. júl. 31. 15:35
8/9 anonim válasza:
Akkor nincs min csodálkozni. A PCOS oka az inzulinrezisztencia. Ez pedig nem múlik el soha, csak tünetmentessé tehető kezeléssel. Ráadásul terhesség alatt sokan nem szednek rá gyógyszert sem, még inkább elő szökött jönni.
9/9 anonim válasza:
Miért ne lehetne. Szerintem ez nem feltétlen sulyfuggo. Meg ne sértődj mert nem az a célom de miert gondolod hogy aki tulsulyos az rögtön beleesik aki vékony az nem. En gulsulyos vagyok az voltam mindig is. De megsem magad a cukrom. Igaz az első babaval volt vernyomas gondom de a. Mostanival nem. Szerintem ez genetika. A mostani pocaklakommal és az elso gyerekkemmel sem volt magas a terheléses cukrom. 5.1-5.5. Pedig szüleim 2es szamu diabteszesek. En pl sose voltam nagy cukor vagy nassolo nalam a helytelen étel fogyasztas a gond (ossze vissza eszem ha van idom ami sajnos este van).
Tartsd be a dietat es szerintem utana nem lesz gond de sok ismerősöm annak ellenére hogy vékony megis ires pcos vagy cukor gonddal küzd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!