Korai lehet még a terhességi teszt? Tobbi lent
"Ha tényleg 19 re vartad, akkor miért lenne korai 8 nap kesessel csinálni egy tesztet? Én már 4 nap késés után elkezdtem gyanakodni, bár nekem pontosak a ciklusaim."
És azt a részét elolvastad, hogy 16-án voltak együtt védekezés nélkül először, vagyis 11 napja? Hiába késik neki 8 napja a vérzése, a teszt még így is lehet korai, sőt, korai is! Ugyanis szinte most volt még csak meg a beágyazódás, ha terhes is, most kezdett még csak el termelődni a HCG, amit meg vagy mutat ilyen korán teszt, vagy nem!
Kedves kérdező! Inkább várj még vele 3-4 napot bőven és reggeli vizeletből csinálj tesztet!
"Én úgy gondolom nem a fogantatast kell nézni, ki mit hisz, mikor lehetett. . Az egy csalóka pont. Én mindig mensihez képest teszteltem"
Nem a fogantatást kell nézni? Akkor szerinted mégis mit?
A HCG nevű hormon, mint ahogy korábban írtam is, a beágyazódást követően kezd el termelődni. Vagyis annál korábban semmilyen teszt nem mutatja ki! És mivel a kérdező legelőször 16-án volt együtt a barátjával védekezés nélkül, így adj hozzá a 16-hoz 10 napot. Az 26.-a. A védekezés nélküli aktusa 3 nappal a menstruációs ideje előtt volt. Szerinted ilyenkor mégis mit mutatott volna még a teszt? Elárulom, semmit!
Mivel a nagy könyvben előírtak szerint egy szabályos 28 napos ciklust nézve, kb. a 14. nap körül van peteérés, ha ekkor történik maga az aktus, akkor ugye míg megtörténik a megtermékenyítés, plusz a beágyazódás, akkor az kb. ott van a kimaradt vérzés körül. Tehát ha a kérdező a nagy könyvben előírtak szerint lett volna együtt védekezés nélkül a barátjával, akkor oké, hogy ha kimarad a vérzés, akkor lehetne tesztelni. De itt fizikai képtelenség lett volna, mivel 3 nap múlva kellett volna az aktust követően megjönnie a vérzésének! Érted?
De nyilvánvalóan így is fennállhat a terhesség, mivel nem mindenkinek van szabályos 28 napos ciklusa, nem mindenkinek van ugyanakkor peteérése és létezik spontán peteérés is. Tehát a kérdező lehet terhes, viszont ilyenkor igen is az aktust kell nézni és nem a menzeszt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!