Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen vitaminokat ajánlanátok...

Milyen vitaminokat ajánlanátok egy 6 hetes terhesnek? Nem akarok komplett készítményeket szedni pl. : elevit és társai

Figyelt kérdés
2010. márc. 7. 11:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Miért nem szeretnél elevitet szedni? Az elevit nagyon jó pedig. Egyébként: vas, folsav, c-vitamin, kalcium, magnézium, B vitminok, jód, D vitamin...stb. Ezek biztosan kellenek. És sajnos a mai élelmiszerekből ezeket nem tudod 100%-ra bevinni. Gondold meg az elevitet szerintem.
2010. márc. 7. 11:55
 2/18 A kérdező kommentje:
Azért mert amúgy is nagyon kell figyelnem a súlyomra és emésztési gondjaim is vannak és hát ilyen téren nem sok jót hallottam ezekről. Most a hipp natalon gondolkodom. Szerintetek??
2010. márc. 7. 11:58
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
A vitamintól nem lehet hízni! Ez olyan tévedés !!!! Az lehet hogy étvágyat csinál, de akkor oda kell figyelni hogy ne egyél többet mint kéne. ( De erre akkor is figyelni kell ha nem vagy terhes ) Szerintem is jók a terhesvitaminok, mert minden benne van amire a szervezetnek ilyenkor szüksége lehet. Mert a baba elveszi tőled ami kell neki - de akkor mi marad neked? Ha egy bőséges reggeli alatt veszed be és nem lefekvés előtt akkor simán lehet hogy neked étvágyat se csinál. Próbáld ki! Én nem is tudnám kiemelni hogy milyen vitaminok kellenek mert mindegyik fontos ami pl egy Elevitben, Gravidában benne van! Gratulálok a babához :)
2010. márc. 7. 12:14
 4/18 anonim ***** válasza:

Én is Elevitet szedtem végig, most vagyok 38.hetes és pont 5 kg-ot híztam. Nem volt nagyobb étvágyam, mint bármikor máskor, kivéve az utolsó 2 hétben, de ekkor hízik a baba a legtöbbet és ráadásul már addigra el is fogyott az Elevitem. Ráadásul terhességem alatt 3 hónapig feküdtem. Szerintem ez teljesen alkati kérdés. Ha eddig hízásra hajlamos voltál, akkor terhesség alatt is az maradsz, ha nem akkor nem. Ezt a vitamin nem befolyásolja.

Egyébként ami tényleg kell: 12 hetes korig Folsav. Terhesség végéig MgB6 vagy más magnézium készítmény, ajánlatos a vas és a C vitamin is.

2010. márc. 7. 13:04
 5/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Én írtam elsőként. Én a teljes terhesség alatt 13 kg-ot híztam, ebből 7kg-ot a "kórházban hagytam". Tehát durván 6kg felesleg volt rajtam mikor kijöttem. Igaz én végighánytam a 9 hónapot, csak nutellás zsemle, chocapik, méz, vajas kenyér, kakaós csiga maradtak meg bennem. Így nem is tudom mi lett volna, ha nem szedtem volna az Elevitet. A plussz kilók pedig valószínűleg a szénhidrátok miatt voltak, nem az Elevit miatt.

Tulajdonképpen a szülés után, a szoptatás elején híztam meg, de abban az is közrejátszott, hogy a kórházból hazatérve egy liter tejet megittam, mert a 9 hónap alatt nem tudtam tejet inni, pedig imádom. És még jó pár hétig "dőzsöltem" az ételekkel.

Szóval nyugodtan szedd az Elevitet, nem fogsz tőle hízni. Ez kb akkor marhaság, mint hogy óriásbébit szül, aki terhesvitamint szed. A fiam 3050g-mal született, kereken a 40. hétre.

2010. márc. 7. 14:14
 6/18 anonim ***** válasza:
46%

Én ajánlom neked a Pregnavit nevű terhesvitamint. Ehhez szedtem én még napi 1 db 3 mg-os folsavat, de ezt csak az első 12 hétben. Az elejétől kezdve szedtem plusszban a napi 500mg-os TEVA-s vagy Egis-es C vitamint.

A 25. héttől szólt az orvosom, hogy a vádligörcsökre szedjek kálciumot, azóta azt is szedem plusszban, de ezt ráérsz még orvosi utasításra(!) szedni, mert ha korán kezded, öregíti a méhlepényt...

A Pregnavitet azért ajánlom, mert nem lóadag, mint az Elevit és társai. Az ára pedig feleannyi. Van benne minden vitaminból, de mivel nem hányingert és székrekedést okozó adagban, így nekem nagyon bevált. A B vitaminok sem úgy vannak benne, mint egy óriásnak, - jah, ezek csinálnak ám étvágyat, azért van, hogy sokat hízhat, aki nagy adag B vitamint szed!

A vas is elég benne, már 5 vérképlaboron vagyok túl 27 hetesen, és még mindig minden OK a vasammal!!

Eddig 2 kg-ot híztam, ami össz-vissz az 1 kg-os baba, és a vér és a méhlepény, és a nagyobb méhizom!

Ha görcsre, keményedésre, stb ajánlanak magnéziumot vagy kálciumot majd, akkor azt is nyugodtan hozzá lehet venni...

Sok sikert a választáshoz! :)

27 hetes km

2010. márc. 7. 14:30
 7/18 anonim ***** válasza:
64%
Nemtudom miért "hurrogja"le mindenki az elevitet...semmi baj nincs vele,van akinek beválik,van akinek nem,nem mindenkinek ugyanaz a jó,az meg egy oltára nagy baromság hogy a terhesvitamintól lesz nagy a gyerek,és a legtöbben ezt is csak az elevitre fogják..hát nevetséges:)lóadag...hát ehhez inkább nemfűzök semmit,az ára meg 2ezer ft,nem 6ezer mnt egyes vitaminoknak...az utolsónak szól.Kedves kérdező,ha nem akarsz ilyen vitaminokat szedni(pedig ezekbe minden benne van ami kell a babádnak és neked,akármelyikbe),akkor kérdezd meg a nőgyógyászod,hátha tud valamit ajánlani neked:)(17h)
2010. márc. 7. 14:47
 8/18 anonim ***** válasza:
31%

Igen, lóadag. Nyugodtan nézd át az összetételét az elevitnek, kedves utolsó, és szedd feleslegesen a műanyagot. Én is műanyagot szedek, csak annyit, amennyire szükségünk van, óriási különbség.

Egyébként meg, mit zavar az téged, hogy ha te kiállhatsz aaz elevit mellett, akkor más meg kiáll a pregnaivit mellett???

Szedj magnéziumot, az nyugtat. :))))))

2010. márc. 7. 15:45
 9/18 anonim ***** válasza:
47%
veled ellentétben én teljesen nyugodt vagyok:)A másik meg az,hogy nem csak én szedek elevitet:)
2010. márc. 7. 15:53
 10/18 anonim ***** válasza:
47%
meg "fele annyiba kerül" azt írtad..hm..ezer ft?Na de szerintem hagyjuk a vitát,én nemakarok vitázni,mindenki azt szed ami neki jó,te leírtad a te véleményed,én az enyém,ennyi.
2010. márc. 7. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!