Milyen vitaminokat ajánlanátok egy 6 hetes terhesnek? Nem akarok komplett készítményeket szedni pl. : elevit és társai
Én is Elevitet szedtem végig, most vagyok 38.hetes és pont 5 kg-ot híztam. Nem volt nagyobb étvágyam, mint bármikor máskor, kivéve az utolsó 2 hétben, de ekkor hízik a baba a legtöbbet és ráadásul már addigra el is fogyott az Elevitem. Ráadásul terhességem alatt 3 hónapig feküdtem. Szerintem ez teljesen alkati kérdés. Ha eddig hízásra hajlamos voltál, akkor terhesség alatt is az maradsz, ha nem akkor nem. Ezt a vitamin nem befolyásolja.
Egyébként ami tényleg kell: 12 hetes korig Folsav. Terhesség végéig MgB6 vagy más magnézium készítmény, ajánlatos a vas és a C vitamin is.
Szia!
Én írtam elsőként. Én a teljes terhesség alatt 13 kg-ot híztam, ebből 7kg-ot a "kórházban hagytam". Tehát durván 6kg felesleg volt rajtam mikor kijöttem. Igaz én végighánytam a 9 hónapot, csak nutellás zsemle, chocapik, méz, vajas kenyér, kakaós csiga maradtak meg bennem. Így nem is tudom mi lett volna, ha nem szedtem volna az Elevitet. A plussz kilók pedig valószínűleg a szénhidrátok miatt voltak, nem az Elevit miatt.
Tulajdonképpen a szülés után, a szoptatás elején híztam meg, de abban az is közrejátszott, hogy a kórházból hazatérve egy liter tejet megittam, mert a 9 hónap alatt nem tudtam tejet inni, pedig imádom. És még jó pár hétig "dőzsöltem" az ételekkel.
Szóval nyugodtan szedd az Elevitet, nem fogsz tőle hízni. Ez kb akkor marhaság, mint hogy óriásbébit szül, aki terhesvitamint szed. A fiam 3050g-mal született, kereken a 40. hétre.
Én ajánlom neked a Pregnavit nevű terhesvitamint. Ehhez szedtem én még napi 1 db 3 mg-os folsavat, de ezt csak az első 12 hétben. Az elejétől kezdve szedtem plusszban a napi 500mg-os TEVA-s vagy Egis-es C vitamint.
A 25. héttől szólt az orvosom, hogy a vádligörcsökre szedjek kálciumot, azóta azt is szedem plusszban, de ezt ráérsz még orvosi utasításra(!) szedni, mert ha korán kezded, öregíti a méhlepényt...
A Pregnavitet azért ajánlom, mert nem lóadag, mint az Elevit és társai. Az ára pedig feleannyi. Van benne minden vitaminból, de mivel nem hányingert és székrekedést okozó adagban, így nekem nagyon bevált. A B vitaminok sem úgy vannak benne, mint egy óriásnak, - jah, ezek csinálnak ám étvágyat, azért van, hogy sokat hízhat, aki nagy adag B vitamint szed!
A vas is elég benne, már 5 vérképlaboron vagyok túl 27 hetesen, és még mindig minden OK a vasammal!!
Eddig 2 kg-ot híztam, ami össz-vissz az 1 kg-os baba, és a vér és a méhlepény, és a nagyobb méhizom!
Ha görcsre, keményedésre, stb ajánlanak magnéziumot vagy kálciumot majd, akkor azt is nyugodtan hozzá lehet venni...
Sok sikert a választáshoz! :)
27 hetes km
Igen, lóadag. Nyugodtan nézd át az összetételét az elevitnek, kedves utolsó, és szedd feleslegesen a műanyagot. Én is műanyagot szedek, csak annyit, amennyire szükségünk van, óriási különbség.
Egyébként meg, mit zavar az téged, hogy ha te kiállhatsz aaz elevit mellett, akkor más meg kiáll a pregnaivit mellett???
Szedj magnéziumot, az nyugtat. :))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!