Amniocentézis kromoszóma tranzlokáció miatt?
Én szorítok, hogy minden rendben legyen (nekem is volt nemrég chorionbiopsziám). Sejtem, hogy nagyjából min mehetsz most keresztül.
Hol volt a mintavétel? hány hetes vagy most?
Most pihenj amennyit csak tudsz és bízzál magatokban.
Az egyik lehetőség, hogy már a férjed egyik szülőjében is benne volt és azt örökölte, vagy hogy nála keletkezett először és a ti gyereketek is tovább örökli ugyanabban a formában. Ilyenkor a tünetek is ugyanazok mint a párodnál (általában semmi). Vagy az egészséges kromoszómát örökli. Mindkét esetben egészséges.
Van esélye van annak, hogy kiegyensúlyozatlanként örökli, de azért a legtöbbször a kiegyensúlyozottat szokták... hát.. azt senkinek sem szoktam mondani, hogy "biztos-minden-rendben-lesz", de ez az én józan parasztim szerint alatta van az 50%-nak.
A két hét meg teljesen normális amnionnál. Ennyi minimum kell a sejteknek a szaporodáshoz.
Sajnos elterjedt tévhit, hogy ha az UH rendben van akkor minden rendben. Legtöbb helyen azonban alá is íratják, hogy az UH soha nem 100%-os. Próbálj meg a 19. héten egy UH-ra elmenni, mert akkor néznek valamit az agyállományban ami a 19. héten látszik legjobban (sajnos nem tudom, hogy ez pontosan mi).
Down-osok egyharmadánál van csak UH eltérés, a mentális betegségek meg nem látszanak, így a genetikai UH mint kifejezés csak megtévesztésre jó sajnos.
Első babád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!