Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 21 hetes vagyok, január 8-ra...

21 hetes vagyok, január 8-ra vagyok kiírva! Mennyi TGYES-t illetve GYED-et fogok kapni?

Figyelt kérdés

Május óta vagyok táppénzen,ami lényegesen kevesebb mint a fizetésem!Ha januárban születik a Baba,akkor az előző évi kereset számít,amiből 8 hónap táppénz!

Szeretném tudni hogy számolják a táppénz is beleszámít az 1 évbe

2008. szept. 5. 10:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is itt kaptam válaszokat erre a kérdésemre. Írd be a keresőbe és a tapasztaltabb kismamák válaszait elolvashatod. Én is sok hasznosat találtam köztük.
2008. szept. 5. 10:40
 2/6 anonim ***** válasza:

kedves válaszoló

el tudnád küldeni a linket a kérdésedről? engem is érdekelne,mert én is januárban szülök és most szeretnék elmenni táppénzre,de a pénz sajnos nagyon meghatározó

2008. szept. 5. 11:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Itt ezen az oldalon a menü hasáb alatt (ahol az új kérdés is szerepel) találsz egy olyat, hogy: Keress! elé be kell írni hogy szülési szabdság vagy tgyás és megfogja neked mutatni azokat a kérdéseket amik ezzel a témával kapcsolatosak. És ott elolvashatod a tapasztaltabbak tanácsait.

Remélem egyszerüen és érthetően írtam le és tudtam segíteni.

2008. szept. 5. 11:17
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget,ezt én is tudom és kerestem is,de konkrétan erre,hogy a táppénzt is beleszámítják nem találtam választ!
2008. szept. 5. 11:20
 5/6 anonim ***** válasza:

szia!

a biztosítási időbe tuti, hogy beleszámít, és az igénylési lapon meg kell adni a szülés évének és az azt megelőző évnek a jövedelmeit. igazából az oep oldalán található leírásból számomra sem egyértelmű, de szerintem - a fent leírtak alapján - beleszámít a táppénz is a Tgyás összegének meghatározásába.

[link]

2008. szept. 5. 11:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha van min. 180 nap bejelentett munka után béred, mielőtt táppénzre mentél, akkor a 180 nap alapján számolják ki a napi átlagkereseted (bruttó) és annak nézik a 70%-át. Ebből vonnak SZJA-t. A táppénz ilyenkor nem számít bele. Ha nincs meg a 180, akkor számolják a táppénzt is. Ez a TGYÁS-ra vonatkozik, ami 180 napra jár, a GYED-ből vonnak még egy dolgot, de nem vészes.
2008. szept. 5. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!