"Pajzsmirigyem és a baba" kérdés, voltatok már így?
35 hetes terhes vagyok.
A védőnőnek az elején jeleztem hogy tavaly azaz terhességem előtt kb.4 hónappal a TSH hormon szintem magas volt de senki nem foglalkozott ezzel azóta sem.
Mégcsak hormonszintet sem néztek egész terhesség alatt.
ez normális?Lehet baja a babámnak?Voltatok már így?
Köszönöm utolsó,picit megnyugodtam.
Voltunk 4D-n is és minden rendben van.
Az eddigi ultrahangok szerint még egy picit nagyobb is a baba persze én is magas vagyok.
Én is pm-beteg vagyok. Ez tényleg nem játék, nem értem, hogy nem foglalkozott ezzel egy orvos sem... Bár, de, értem. Én is magamnak kezelem, mert a dokik hülyébbnél hülyébbek a témához. 1 vetélés után, rossz TSH-val, nem bízom a dolgot magamon kívül senki másra. :) Azóta minden ok, a babám is szépen fejlődik...
Lehetséges, hogy tényleg csak a stressz miatt ugrott meg akkor a TSH-d, és utána visszaállt, ezért is tudtál teherbeesni, és vetélés sem történt szerencsére.
AZért nézetsd meg, a háziorvost nem érdemes a kezelésre használni, hanem csak a beutalóadásra.
Én is 4 hetente járok a terhesség alatt vérvételre, egyébként, mindig a házidokival íratom a beutalót.
A babádnál pedig 3 naposan a sarkából való vérvétellel megnézik majd a kórházban, hogy pm-beteg-e. Mert kezelni kell, ha igen.
De ha maradandó károsodást okozott volna neki a te esetleges pm-betegséged, akkor az már biztosan kiderült volna, mert vetélést, koraszülést, kreténséget, fejlődésben, méretben történő visszamaradást okozhat. Ezt meg látták volna.
Ha kiderül, hogy rossz a TSH-d, minden áldott nap adj hálát, hogy a babád egészséges, és egyáltalán veled van!!! Én a vetélésen a mai napig nem vagyok túl, és soha nem is leszek. :( (egyébként én akkor anno 5-ös TSH-val estem teherbe, és 6,7-sel vetéltem el.)
Jó egészséget!
28 hetes kismama
Kedves utolsó!
Én is ezzel nyugtatom magam most már így a 35. héten,hogy csak a stressz lehetett az oka a magas TSH-nak akkoriban(apum rákos lett),hisz ha a fogantatás időpontjában is magas lett volna akkor nem jön össze 2 szeretkezésből és nem is biztos h megmarad.
Egyébként ezzel a témával kb. 1 hete kezdtem el foglalkozni véletlen mert mint laikus nem is gondoltam hogy hatással lehet a terhességre.
Bízom benne hogy nem lesz semmi baj hisz a baba jól fejlődik az összes uh. szerint jól van 4D-n is voltunk és az utolsó szerint nagyobb is mint kellenne:-)
Gondolom és remélem hogy kiderült volna ha baj van.
Neked is sok erőt és kitartást a babához és köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!