32 hetes kismama vagyok, és terhességi diabéteszem van. 160 g-os ch diétán vagyok. Az éhgyomri értékeimet magasnak találta a doki... ezért felszólított, hogy vagy ezt szedem vagy inzulinra állít. De a neten mindet olvasni, de hogy terhesség alatt cukorszint csökkentésére ajánlják-e... nem találok semmit.
2015. júl. 21. 13:42
1/7 anonim válasza:
Én 14. hétig szedtem, ezt is és meforalt is. Aztán leálltunk és mivel a cukrom rnedben volt, nem kellett tenni semmit sem. De úgy gondolom, hogy ha én szedhettem az első trimeszterben (mindkét baba mellett), és a dokid is ezt javasolta neked, akkor annyira nem lehet rossz dolog :)))
2015. júl. 21. 13:54
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi :) Ebben igazad van, ha te szedhetted a korai időszakban... remélem nálam sem lesz baj. Lehet, hogy azért vagyok bizonytalan, mert a diabetológus írta fel... nem a saját dokim, de ő is csak tudja mit csinál...
Tehát, akkor bevehetem?
Neked mennyit kellett innod? A papíron napi 1 van, de nekem kettőt mondott.
2015. júl. 21. 14:05
3/7 anonim válasza:
Napi 2-t ittam, reggel-este. :) Én is néztem, hogy egy van ráírva, de én bíztam a dokimban, amikor kettőt mondott, végülis két babámat is köszönhetem neki (inzulinrezisztencia mellett sikerültek a babák). Szerintem nyugodtan ihatod :) Sokkal nagyobb gond a magas cukor, és a diabetologus is biztosan ért hozzá, hogy terhesen mit lehet, és segíteni akar, hogy ne tegyenek inzulinra.
2015. júl. 21. 14:09
4/7 A kérdező kommentje:
:)
Tehát te is a magas cukor miatt ittad...
Remélem, hogy tudja mit csinál... ahogy beszélgettem kismamákkal valaki csak diétázik valaki inzulinos is... én ezt elkerülném. Viszont nem mindenki engedheti meg ezt a készítményt, gondolom ezért választják az inzulint.
2015. júl. 21. 14:35
5/7 anonim válasza:
Nem muszáj inofolicot innod, lehet mio-inozitolt és folsavat, pontosan ugyanaz és töredékébe kerül. Sok ismerősöm használta ezt (a doki nekem is javasolta, hogy nem muszáj a drágábbat venni). Neten rendelhető az inofolic töredékéért.
2015. júl. 21. 14:39
6/7 A kérdező kommentje:
ezeket nem ismerem :( bár ezt a port sem ismertem eddig
betudnád linkelni, hogy melyikekre gondolsz?
Érdekes, hogy a nőgyógyászom is azt mondta, hogy még most is a folsav a lényeg. Gondolom erre utalt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!