Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egész terhességem alatt...

Egész terhességem alatt szorongtam, kétszer pánikrohamom is volt. Beteg lesz a babám?

Figyelt kérdés
Nagyon érezte ezt a sok rosszat a babám?A homeopátiás szerek nem használtak,mást meg nem akartam beszedni.Előző(első) babám beteg volt,el kellett venni,ezt a terhességemet pedig emiatt(is)végigszorongtam-pánikoltam.
2010. márc. 5. 17:59
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
33 hetes kismami vagyok...
2010. márc. 5. 18:00
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

állítólag megérzik.

de én is egész terhesség alatt depressziós voltam,sokat sírtam, viszont mára egy mosolygós 1 éves lányom van.

2010. márc. 5. 18:16
 3/14 picihasim ***** válasza:
100%

Szia

Nem lesz semmi baja a babádnak. Nekem is volt ilyen. Soha nem volt pánikrohamom és egyik éjjel erre keltem. Nagyon rosszul lettem 4 napig szorongtam és rohamaim voltak. Nem is aludtam. Utána már csak sírtam mint egy depis. Mondtam a nőgyógyászomnak és azt mondta, hogy a szülés közeledtével a hormonok játszanak velem és ezt a fejemben le kell küzdenem+nagy változás áll az életemben és tudat alatt is befolyásol. Próbáld meg elfoglalni magad olvasni valami könyvet...kapcsolj ki nekem sokat segített. A homeopátiás bogyók nekem sem segítettek. A nőgyógyászom felírt phipholphent vagy valami ilyesmit. 4 napig szedtem minden este egy felet, mert nem akartam a babót mérgezni vele, bár ezt görcsölésre is adják kismamiknak. Szóval segített alvásban és már 2 hete nagyon jól vagyok!

Annyira nem függ tőled. Biztosan nem jó neki, hogy szorongsz, de ne aggódj-e miatt. Sok baba hülyén születne, ha a szorongás kihatással lenne rájuk.

Nyugi 38+5 hetes km

2010. márc. 5. 22:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy gyönyörű, egészséges kisbabád születik. Amin keresztülmentél, azok után nem csoda ha lelkiekben nehéz volt a terhességed, hisz az ember alapesetben is félti a kisbabáját. De 2x nem történhet meg ugyanaz, ezt hidd el, és nyugodj meg. A kisbabák pedig - ahogy a férjem szokta mondani - nagyon jól vannak összerakva, elképesztő erősek és alkalmazkodók is ha úgymond nem szokványos körülmények között kell fejlődniük. Próbálj most már megnyugodni, és hagyd hogy a boldogság töltsön el, hiszen nemsokára már a karodban tarthatod a kisbabád, annál pedig nincs csodálatosabb érzés a Földön. 22 hónapos a kisfiam, de még most is pityeregnem kell, ahogy ezt leírom, ez a legnagyobb csoda ami egy nővel megtörténhet, hogy Anya lesz. Nagyon sok boldogságot kívánok!
2010. márc. 7. 14:01
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Nekem az első elment.Másodikkal kétszer kórházban feküdtem.Végig aggódtam.Van egy 14 hónapos,vigyori,egészséges kislányom!Nekem is hiába monták,hogy ne aggódjak,ne idegeskedjek!Azt mondták,hogy utána jön az igazi aggódás.Amióta megszületett sokkal nyugodtabb vagyok.MEgértelek!

Nem lesz semmi gond!Kitartás!

2010. márc. 7. 15:41
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is szorongós típus vagyok, világéletemben az voltam. Terhesség alaatt próbálok nyugodt(abb) lenni, nem nagyon sikerül :(

Én eleve a szüléstől, a vizsgálatoktól, de még egy sima vérvételtől is rettegek, sajnos sokat gondolok is ilyen dolgokra és akkor napokig szorongok.

Beszéltem egy weborvos pszichológussal ezügyben, aki azt mondta, hogy a baba az édesanyja minden rezdülését megérzi, átveszi. Emiatt én úgy döntöttem, hogy elmegyek egy helyi pszichológushoz. Aki talán segíthet. Nem gyógyszerrel, hanem terápiával. 4 nap múlva megyek, 26 hetesen.

Szerintem soha nincs késő felkeresni egy pszichológust, esetleg Te nem gondolkozol rajta?

De akár mész, akár nem, egy kicsit elősegíti az ember nyugalmát pl a zenehallgatás, a meditáció, vagy egy hobbi elkezdése/folytatása.

Drukkolok, de minden bizonnyal teljesen egészséges kisbabád fog születni és minden aggodalmadat elfelejted majd amikor édesen Rád mosolyog :)

Szeretettel üdvözöllek.

2010. márc. 7. 16:02
 7/14 anonim ***** válasza:
57%

ennek azért utánakérdeznék szakembertől.állítólag nyugtalanabbak, és agresszívebbek lehetnek azok a babák akik anyukája sokat stresszelt a terhesség idején.

de ez kiderül az első pár hónapban..

2010. márc. 7. 16:30
 8/14 anonim ***** válasza:

Nem lesz semmi baja. Ha akarsz, szedjél halolajat:

[link]

és egyébként kutatások szerint a megfelelő szülői hozzáállás a születés után ellensúlyozza a magzati korban elszenvedett korai stresszt. Vagyis, egyéves babáknál a kortizoltermelés meg a stresszérzékenység már nem a terhesség idején elszenvedett hatásokkal, hanem a szülő nevelési attitűdjével, optimizmusával, kötődésének stabilitásával korrelál. Ez nagyon jó hír, nem? :-)

2010. márc. 7. 23:35
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj arra, hogy a háború alatt is mennyi gyerek született, mégse lehet azt mondani, hogy egy egész generáció beteg!

Nekem is elment az első, így a második terhességem első 12 hetéből nem sokat élveztem, inkább csak idegeskedtem. Most 1 éves a fiam, kiegyensúlyozott, boldog!

Minden jót kívánok!

2010. márc. 8. 10:50
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Természetes, hogy van Benned szorongás ebben a helyzetben.

Az első kisfiam 2 napot tölthetett velünk...

A második kisfiammal sokat izgultam a terhesség során. Sokszor még a tökéletesen jó vizsgálati eredményekben is kételkedtem. De egyszer eljött az a pillanat, amikor azt mondtam magamnak, ez a baba nem érdemli meg ezt a sok feszültséget, és amikor rossz irányba tévedtek a gondolataim, tudatosan igyekezetm a pocaklakóhoz fordulni. Beszéltem hozzá, simogattam, a végén már akkor is "válaszolt" egy rúgással, ha gondolatban kérdeztem tőle valamit:) Sokszor próbáltam elképzelni, hogy a karomban tartom, és hogy milyen jó lesz Vele minden együtt töltött perc:)

Persze a vizsgálatok előtt, alatt ideges voltam, nagyon vártam minden eredményt.

Kisfiam most már 16 hónapos, gyönyörű, teljesen egészséges, mindenki szerint nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog baba! Szóval, próbálj megnyugodni, minden rendben lesz!

2010. márc. 8. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!