Van itt hasonlo helyzetben levo anyuka, mint en?
Van egy 2 es fel eves kislanyom,akit mindennel jobban szeretek,csak egy baj van. Alapveto problemam a nevevel van. 2 neve van,de egyszeruen ma mar borzalmasan csicsasnak talalom mind a kettot. Raadasul a vezeteknevunk is duplabetus,ipszilonos vegzodesu,ami mellett sokkal jobban mutatna EGY letisztult,mindennapi nev.
Nagyon rossz ez a helyzet,es az az igazsag,hogy nem tudnam egesz eleteben ezeken a neveken szolitani.
Aki volt hasonlo helyzetben mit tett?
Jó lenne tudni, mi a név, hogy szólítjátok, akkor könnyebb lenne a tanácsadás.
Pl. Ha Kornélia a neve és eddig Liának szólítottátok, akkor egyszerűbb a dolgotok.
Ha nem használtátok a másik keresztnevét, az is könnyebb eset.
Ha Dzsesszika a neve és így is használtátok hosszan, akkor már nehezebb az ügy.
Nekem a 2 évesen már egyértelműen felismeri a saját nevét, felfigyel ha mondom illetve mutat saját magára.
Szerintem már késő megváltoztatni, csak hogy egy híres példával éljek, gondolj József Attilára akit Pistának kezdtek szólítani, mennyire megszenvedte hogy elvesztette az identitását. Később a verseiben is felnőttként is feltűnik ez a fájdalom. A legcsicsásabb nevet is lehet valahogy egyszerűen rövidítve becézni.
Köszi.
Szerintem ez esetben az elsőt simán meg lehet változtatni, a másodikat meg elhagyni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!