17 éves vagyok, terhes. Az elmúlt napokban a fülembe ültették hogy elvehetik tőlem a babám ez igaz?
Kedves 18as mert csak a sajat gondrolataikat irtak le es nincsenek tiszaban dolgokal...ok csak azt lagatak x cigany anyuja "13"évesen es haza vihete q gyerekét,csak a fontos előzményekről halvány sejtésük nincs hogy hogyan lehetséges!
Nem azert mert "cigany"hanem azert mert gyámság alatt van a babája.
Csak tudod nem erdemes megcáfolni a buta valasszolot mert "okosabbnak"gondoljak magukat es a sajat hülyeségük mellett kialnak.
Lasd:"védőnő"utáni kommit!hogy meg magyarazak hogy nem lehet gyámja az édesapa.
*nem azert kerül gyámság alá a gyerek mert anyuka alkalmatlan a gyerek nevelésben,hanem azert mert nem nagykorú"
Teljesen mas ez a gyámság mint ha szülői hanyagság miatt kerülne gyámság alá *
Kedves Kérdező!
Mivel te fiatalkorú vagy,ha anyukád marad otthon GYES-en a picivel,1 éves koráig nem dolgozhat.Ezt fontos figyelembe venni,amikor arról van a szó,hogy ki legyen a baba gyámja vagy gondviselője.Azon kívül mivel 17 éves vagy,anyukád feltehetően kap utánad családi pótlékot.Ez a gyermek születésével elvész.Mármint vagy utánad kapja tovább 18 éves korodig,vagy a baba után,és akkor utánad nem.
Mivel a párod dolgozik,jó lenne,ha nem is veszítené el a munkáját azért,mert otthon marad GYES-en,merthogy ő sem dolgozhat GYES mellett a baba 1 éves koráig.
Na most,hogy ne bukjátok el 1 éves koráig amúgy járó juttatásokat,célszerű lenne összeházasodni,ezáltal te nagykorúvá válsz,és igényelhetsz mindent te.
Ha összeházasodtok,akkor nem kell apasági nyilatkozat,de ha nem vesz el,akkor kell.
21es! védőnő utáni kommentelő vagyok!
nem, apa és anya nem lehet gyámja a saját gyereküknek!
a szülők mindig gondviselők, gyámok a szülőkön kívül lehet bárki. nem a dolgok menetébe kötöttem bele, hanem a szóhasználattal. de úgy látszik te se vagy képben ennek a szónak a jelentésével. sajnálom
De azert lenne apuka a gyámja mert apuka nagykorú.
Hasonlo eset pl az amikor a szulok alkalmatlan a gyerek nevelesre es pl idosebb testver aki kulon normalis kiegyensulyozott eletet el akkor az idosebb testver gyamja lehet pl a huganak.
Es mit mindenki azt irja hogy nem veszik el mert van hol lakni stb...nen is ez miatt kell a "gyamsagot"valalni.hanem azert mert anyuka nincs 18 eves.ebben az esetben pedig lehwt az apuka a gyamja
24es! akkor megpróbálom másképp leírni.
már miért lenne az apa gyámja a saját gyerekének? nagykorú, cselekvőképes! az apa a gyerek apja lesz és mivel nagykorú, ezért nem kell a babának gyám!
gyám akkor kell ha apa mondjuk nem lakik velük, vagy cselekvőképtelen, ilyenkor lehet valaki gyám!
egy szülő nem lehet a saját gyerekének a gyámja, hisz ő a gondviselője.
így érted? teljesen rendben van az amit írsz, magával a apa-gyám szóhasználattal van a bajom, te sem vagy gondolom a gyermeked gyámja, hanem a gondviselője vagy. a kiskorú anyuka párja, aki nagykorú, ugyanúgy nem lesz gyámja a saját gyerekének ahogy te sem, ő a szülője :)
"Természetesen gondviselő,de a szakemberek közt ez a megnevezése.
Sajnálom,hogy ez megdöbbentett."
Aha. Engem egy ilyen bakiért úgy megvágtak volna az egyetemen, hogy csak úgy nyekkenek. Pedig a tanáraim is szakemberek voltak.
Egyébként egy védőnőtől azt sem vártam volna, hogy "teljes körű apasági nyilatkozat". Teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat, akkor már.
Igen. Azóta kértünk engedélyt a házasságra amit megkaptunk. Már nem sok idő an hátra.. Izgulok nagyon.
Azért emeltem ki hátha valaki tájékozódik belőle.
Szerintem a gyerekem semmiben nem fog hiányt szenvedni. Megvan minden eddig ami kell és szükséges. Van babaszoba is. És ezután is meg lesz Mindene. Elfogadom azért a véleményed viszont arról fogalmad sincs milyen ha intézetben vagy. Nekem viszont van. Két éves koromig ott voltam amíg a Szüleim örökbe nem fogadtak. Jaj és még valami. Valaki írta hogy az anyukám majd dolgozni fog hogy eltartson. Erre csak annyit hogy a párom dolgozik valamint az anyukám 1 év és nyugdíjba megy. Nagyon hajtania magát amúgy se kéne mivel nem minimálbért keres a főiskolai 2 dimplomájával. Ezt csak azért írtam le hogy ne feltételezd még a véletlen kedvéért sem hogy kisebbség vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!