Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire veszélyes egy kutyus...

Mennyire veszélyes egy kutyus a terhességre?

Figyelt kérdés
Van egy kutyusunk és velünk alszik az ágyban,de tisztán tartjuk,kaphatok valamilyen fertőzést? 7.hetes vagyyok.Már 2éve nálunk van,most a jóidőbe kinn pisi,kakil,minden este lábmosás.
2008. szept. 3. 13:39
 1/8 anonim ***** válasza:
58%

ha tisztán van tartva akkor nem kaphatsz el semmit, hisz nincs is mit! gondolom minden oltása rendben van és 3 havonta le is féregteleníted! Lényeg, ne aludjon veletek és ne nyalja a szádat meg ha simogatod moss kezet! bár ha köztetek alszik akkor nyilván simogatod is és hozzáérsz a szőréhez és nem rohansz kezet mosni!! nekem jóval több kutyám van, de a háló az tabu!!

Szerintem jobb lenne ha nem aludna veletek!!!!

Egy kutyatenyésztő kismama

2008. szept. 3. 13:47
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha nem vagy allergiás a szőrére akkor semmi baj nem lesz. Akkor is csak a folyamatos tüsszögés és orrfolyás zavarna. Szóval ha tisztán tartod nincs ok hogy változtass a szokásaidon. Nekem 3 nagyon nagy kutyám van igaz az udvaron, de minden rendben. 30 hetes kismama

2008. szept. 3. 13:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem hinnem, hogy kulonosebb bajod lenne tole, bar azt sem gondolom, hogy az orvos dijazna a dolgot. Van mar toxoplazmozis eredmenyed? Azt sem annyira a kutyatol kapod el, de mivel a kutya erintkezik mas kutyusokkal, illetve szimatol meg dorgolizik mindenfele setaltatasnal, nem kizart, hogy kozvetetten talalkozik macska nyomokkal, ami gond lehet, ha meg nem volta toxoplazma fertozesed. Kerdesre visszaterve, en sem sem tiltanam ki az agybol mostantol a kutyamat. Egy kutyabarat 18 hetes kismama...
2008. szept. 3. 13:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is ne aludjon veletek és ha simogatod utána mos kezet. Nekünk macskánk van ki jár de éjszaka bent alszik de az ágyra nem engedem fel, és mindig mosom a kezem.

12 hetes kismama

2008. szept. 3. 13:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem hosszu szoru cicam van,vele alszom.29 hetes vagyok es minden rendben a babaval is.A cica be van oltva mindennel,gyakrabban cserelem az agynemut.(a szore miatt).Foleg ha mar 2 eve nallatok van szerintem nem fertoz meg..
2008. szept. 3. 13:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem is van kutyám, ő is ágyban alszik. Egyetértek az előttem szólókkal, mármint ha rendben vannak az oltásai és a féregtelenítése, nem lehet gond.

Én semmiképp nem tenném ki az ágyból, így is figyelned kell majd, ha megszületik a baba, hogy ne féltékenykedjen túlságosan. Legalább ebben ne változzon a kis élete.

Egy 27 hetes kismama

2008. szept. 3. 15:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is van 2 kutyám és a kissebbik velünk alszik, ha le van zavarva az ágyról akkor rafkósan megvárja amíg elalszunk és reggel arra ébredek, hogy a lábam között alszik. Mivel az enyémek tudom, hogy tisztán vannak tartva, rendben vannak az oltásai ezért nem is aggódom. Nem egy barátkozó tipus, inkább megugatja a kutyákat mint szaglássza. Szerintem az ember el tudja dönteni, hogy a saját kutyusát mennyire tartja tisztának. Én is úgy tudom, hogy inkább a macska az ami veszélyes, illetve annak az ürüléke.
2008. szept. 3. 15:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat,még nem nézettem meg magam,hogy átestem-e a fertőzésen,de a kutyusnak megvan minden oltása és az az igazság,hogy nincs szívem kitenni az ágyból,de vigyázok pl.többször mosok kezet és megpróbálok kevesebb puszit adni neki.Szegény úgyis nagyon féltékeny lesz,meg nagyon elkényeztettük,úgy szeretjük,mintha a gyerekünk lenne.
2008. szept. 3. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!