Nőgyógyászati méhnyakrákszűréskor, amit kenetet levesznek, abból ha bakteriális, vagy gombás elváltozás lenne, azt is jelezné az eredmény?
Szia!
Én ezt úgy tudom, hogy a legjobb a P.I, azt szokták mondani, hogy a szűzlányoknak szokott ilyen lenni:D Nekem is P.II volt, aztán szülés után, gondolom mert szépen lesztisztul minden, P.I lett. Volt már P.II-III. is egyszer, akkor azt mondta a doki, hogy meg kell ismételni, mert ez lehet egy fertőzés miatt is. Szóval szerintem észre veszik ebből is, ha valami nincs rendben, de ha mész terhesgondozásra, akkor említsd meg és akkor úgyis csinál tenyésztést, ha úgy látja.
Szia! A rákszűrésen levett kenetből meg tudják állapítani, hogy van-e gombás vagy egyéb bakteriális fertőzésed, továbbá a cytológia is ekkor történik, aminek az eredménye a P1, P2, ..stb.
A P1 a legjobb. Az enyém is annyi, pedig már szültem, és volt egy méhszájcsonkolásom, mert akkor P3 volt a cytológia, ami már adhat arra okot, hogyha jelen van a szervezetedben a HPV vírus, akkor nagyobb lehet az esélyed a rosszindulatú elváltozásra. ( nyugi, ha gond van, írásban értesítenek)
A folyásod lehet a terhesség miatti hormonváltozástól is, ha nem bűzös, nem viszket, szerintem nincs semmi baj. Lehet kapni a gyógyszertárban Génia néven higiéniai hüvelykúpot, esetleg próbáld azt, ha nagyon zavar.
Jó egészséget kívánok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!