Ártottam a babámnak?
panadolt bevehetsz, de szerintem az olaj nem árt
de gyógyszer szedés előtt mindenképp beszélj az orvosoddal,mit ajánl
A jegesmedve olaj tartalma: eukaliptusz-, mentol-, kámfor- és menta. Ezek azok az illóolajok, amik kerülendők terhesség alatt! Többek között vérbőséget okoznak, ami nem jó a kismamáknak. NE használd.
Beszéld meg az orvossal, hogy ő melyik fájdalomcsillapítót javasolja, mert itt is két táborban vannak a dokik. Egyik paracetamolt javasol, a másik ellenzi.
A népi gyógymódok közül használhatod: hideg/meleg vizes borogatás, ágynyugalom, sötét szoba, nagylábujj talp részének a masszírozása, leraksz a földre egy palackot és gurigatod a talpaddal.
Folyt.:
A harmadik hónap után mértékkel használható (ami jó fejfájásra): kamilla, borsmenta (bár egyes aromaterápiával foglalkozó könyvek a terhesség végéig tiltják), rózsa.
Amit végig használhatsz: levendula.
Eukaliptuszt inkább a szülés alatt javasolják.
A fodormenta tilos a terhesség alatt, a borsmenta elvileg lehet. (Illatban nem tudom.) Próbáld hűteni vagy melegíteni a fejed (én meggymagokkal töltött párnát szoktam mikrózni, sokáig tartja a meleget) illetve a szem körüli részt masszírozni (a szemüregnél körbe-körbe, a szemüreg csontján).
Ihatsz kávét, elég sok fájdalomcsillapítóban van koffein az érszűkítő hatás miatt, és nem tilos a terhesség alatt sem, illetve jót tesz a vállak megmasszíroztatása, mert a csuklyásizom görcse is okozhat fejfájást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!