Mit tegyek? Ugye nem ártottam a babámnak?
A ma elvégzett terhességi teszt alapján tehes vagyok, dec 20-án volt az utolsó menstruációm. Január 10-én kerestem fel a nőgyógyászomat, hogy bővebb folyásom van ill. a férjem hímvesszőjét csípte a hüvelyváladék. Az orvos nem vett kenetmintát,meg sem vizsgált, hanem azt mondta, hogy biztosan hüvelygomba és annak ellenére, hogy tudta, hogy benne vagyunk a babaprojektben, felírta a Mycosyst Gyno tablettát. Ebből a férjemmel együtt bevettünk 1-1 db-ot jan13-án. Az első kérdésem az, hogy nem árthatott-e ez a gyógyszer a babának? A tájékoztatóján azt olvastam, hogy "Terhes nőknek csak súlyos gombás fertőzésben adható, amely azonnali kezelést igényel." Szerintem az én bővebb hüvelyváladékozásomat nem gomba okozta, hanem a tehesség miatt megvastagodó nyálkahártya... Aggódom, h nem okoz-e problémát a babának a gyógyszer.
A másik problémám az, hogy január 6. óta esténként csöpög a tej mindkét mellemből.Igaz csak pár csepp, de ez biztosan nem normális a terhesség ennyire korai fázisában. A nőgyóygásznak ezt szintén mondtam, vérvételen voltam, de még nincsen meg az eredménye. Kérdésem, hogy mi a teendő, nem veszélyezteti-e ez a terhességemet? Egyébként megfigyeltem, hogy stressz miatt csöpög a tejem, mert szabályosan folyni kezdett, amikor vmin felidegesítettem magam. Mit tehetek azon kívül, hogy nem idegeskedek?
Ha a férjedet csípte a hüvelyváladék, akkor nem terhességi folyásod volt, hanem valószínűleg tényleg gomba.
Szerintem túlzottan ne tarts a gyógyszertől, ha jól utánanézel, még a gyógynövényekből készült köptetőre, sőt a gyógynövényes fejtetűirtóra!!! is rá van írva a terhesség miatti figyelmeztetés. Persze a konkrét gyógyszerről a dokid többet tud mondani.
A tejre nem nagyon tudok mit mondani. Az első gyerekemnél nálam is nagyon hamar elkezdett csöpögni, de az már nem most volt, így nem emlékszem, hány hetesen. A kisebb gyerekeimnél nem jött elő.
Nekm terheseg elott is csopogott,emelkedett a prolatinom es a sresz meg ratesz egy lapattal.
Probalj nyugiban maradni,en is ezen voltam.ha a baba megfogant akkor jo eselyel nem lesz semi baja a tejcsopoges miatt,ha nagyon magas a proklatinod akkor meg de fogant volna.
A terhesség miatti tejtermelés "csak" a 16-20 héten kezdődik, szóval a hormon lesz a ludas még azért!
ÉS szerintem mivel a hüvelygomba (vannak olyan kismamák) néhány terhes nőnél gyakori, és rá is van írva hogy nagyon erős esetben alkalmazható, így szerintemnem ártottál, de azért remélem nem jön elő többet! :)
Én azért rákérdeznék a dokinál!
De ha babát vársz, akkor ha 28 napos a ciklusod és 14. napon van peteérésed, akkor maikor bevetted a gyógyszert még nem volt beágyazódva a petesejt, és akkor még nem kapta meg a véráramodból a gyógyszit!Ha 14. nap körül volt péd!Majd számold ki ha tudod! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!