Elevit mellé kéne plusz kalciumot szednem, mert sajnos romlanak a fogaim.20 hetes vagyok. Tudtok ajánlani valamit?
Én Béres Kalciumot szedek, 500 mg-os. Eddig csak minden másnap vettem be, de mostmár naponta beveszem, a béres gravida mellé. Ez így összesen 750 mg.
Egy várandós nő kalciumszükséglete 1000-1200 mg, szóval ennyi kell. Nem tudom, mennyi tejterméket fogyasztasz, mert pl. 1 dl tejben van 120 mg. szóval ha sok tejterméket eszel, akkor lehet, hogy nem kell plussz kalciumot szedned.
A Calcium sandoz pezygőtablettából is jó hatásfokkal szívódik fel a Ca. De valóban a tej és a tejtermékek a legjobb forrás. Mondjuk én arról nem hallottam, hogy a Ca vesekövet okozna, de lehet hogy igaz.
Esetleg érdemes megkérdezni a védőnődet, vagy felhívni a dokit telefonon, ha 2 hetet nem akarsz várni.
Köszi, rákerestem a Tovita-ra. És jól hangzik, de sajnos van egy pont a tájékoztatóban: "Mikor ne szedje a TOVITA tablettát? Ha önnek hajlama van vesekõképzõdésre..."
ez a bajom, mindenre ez van írva. Tehát most választanom kell, hogy vesekövet vagy lyukas fogakat akarok? :(
Szia!
A tejben lévő kalcium nem szívódik fel, ez tévhit, az csak vesekövet okoz maximum. Ha segíteni akarsz a kálcium hiányon akkor bezsgőtabletta vagy D vitaminnal együtt szedett tabletta. Az segíti a felszívódását.
MInden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!