Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, hogy ne feljek...

Mit tegyek, hogy ne feljek allandoan a koraszulestol?

Figyelt kérdés

Mar a terhessegem eleje ota szokott fajni a derekam, surun huzodik a hasam, de magnezium egesz jol segit, eddig ultrahangon is mindig minden rendben volt, de megis rettegek, hogy nem tudom vegigcsinalni a 40 hetet. Hogy hesegessem el a rossz gondolatokat?

Foleg olyankor tor ram, ha faj a derekam, vagy a hasam :(

25 hkm

2015. jún. 25. 08:57
 1/8 anonim ***** válasza:

az hogy fáj a derekad, hasad, simán lehet, sőt tuti attól, hogy növekszik a hasad a gyerek nyom valamit, neked változik a testtartásod. A stressz nem jó, szóval attól is fájhat a hasad.

Nézd, ha nem mond semmi rosszat a doki mért lenne gond? Azt azért ne hidd hogy 40hétig húzod, simán szülhetsz már 38. héten és nem lesz koraszülött!!!!

Nyugodj meg amit érzel tök normális, minden kismamának vannak haspanaszai pl keményedés.

Szerintem amíg nincs vér, nem elviselhetetlen a fájdalom, nincs görcsölés, miért kéne félned? Menj nézelődj, készülj a baba fogadására, dekorációk, ruhák stb. Nem azt mondom, hogy vásárlolj már, hanem nézd ki mit veszel melyik ágyat, matracot. Hidd el nem lesz időd ilyen hülyeségeken görcsölni :)

2015. jún. 25. 09:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Én 22 hetesen azt álmodtam, hogy nyílik a méhszáj. Utána legalább egy hétig ezen paráztam. 23 hetesen a doki azt mondta zárt és ez nyugtatott meg, teljesen meg voltam addig ijedve pedig csak egy álom volt.

És teljesen igaz az amit az első írt. Ezek normális dolgok. Nincs okod a koraszüléstol aggódni, nyugalom.. :)

2015. jún. 25. 09:50
 3/8 anonim ***** válasza:
En is rettegtem...20 hetesen vartam a 24 hetet h eletben tudjak tartani ha megszuletik. 24 hetesen a 28 hetet, hogy 90% legyen az esely az eletbenmaradashoz. Most 31 hetes vagyok, most a 36 varom baaar mostmar kezdek megnyugodni mert a baba elerte az 1600got :) Nekem semmi problemam nincsen, de igy se vagyok nyugodt, a felsz bennem van, de ez volt a fiamnal is :) o vegul 39 heten szuletett. A stressz nem tesz jot, az elkerulhetetlent mdg nem lehet elkerulni, igy felesleges a stressz is. En ezzel nyugtatom magam. Kitartas, semmi gond nem lesz! Boldog babavarast! 31hkm
2015. jún. 25. 10:00
 4/8 A kérdező kommentje:

Koszi lanyok, aranyosak vagytok! :)

Valojaban tenyleg minden rendben eddig, csak a kisordog nem hagy nyugodni. Valahogy ugy vagyok vele, mint te kedves utolso valaszolo. En is arra gondolok, hogy talan 30. het utan mar nyugodtabb leszek. Nem azt mondom, hogy idegbeteg vagyok ez miatt, csak naponta tobbszor megfordul a fejembe, hogy jajj csak legyen minden rendben, kulonosen akkor ha valamim faj, vagy huzodik, ma meg nagyon lent rugdos, es ilyenkor is kicsit parazok, pedig tudom hogy normalis.

2015. jún. 25. 10:17
 5/8 anonim ***** válasza:

én csak azt tudom, hogy én is ezen paráztam. nem tudom miért, de ez járt a fejemben állandóan.

és tessék 35 héten beindult a szülésem, nem kívánom senkinek hogy átélje amit én akkor.

szóval én csak azt tudom tanácsolni, hogy ne gondolj rá, probáld elterelni a gondolataidat, olvasgass, és ha tudsz pihenges sokat.

2015. jún. 25. 11:25
 6/8 anonim ***** válasza:

1. Tereld el a figyelmed valami mással, vásárolj baba cuccokat, olvass (de ne ebben a témában) stb.

2. Ne keress rá neten a vetélésre meg a koraszülésre, életben maradási esélyekre..

Én is mindig a nagy mérföldköveket vártam 24. hét, 28, 34, 37. és a végén 41 hétre szültem.

2015. jún. 25. 11:42
 7/8 A kérdező kommentje:

Akkor ugy latszik nem vagyok vagy voltam egyedul ezzel. Megprobalom ratok hallgatni, es ahogy csak tudom terelni a gondolataimat. :)

Annyira szeretem mar most a pocaklakomat, es nem szertnem hogy baj legyen :)

2015. jún. 25. 11:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem normális, ha van egy kis félsz az emberben, de próbáld elengedni kicsit az aggodalmad. Nekem is eszembe jutott párszor, hogy melyik héten milyen esélyei lennének koraszülöttként, illetve mindig izgatottan vártam az UH-kat, de nem görcsöltem rá. Igyekeztem mindent megtenni, hogy a káros környezeti hatásokat kerüljem, a többit pedig a természetre bíztam. Az sem tesz jót, ha ezen stresszelsz, hiszen azzal nem tartod bent a babát.
2015. jún. 25. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!