Terhességem első 12 hetében quamatelt szedtem, mert még szoptattam és nem tudtam, hogy terhes vagyok, lehet valami baja babáimnak? Volt más is aki szedte ezt a gyógyszert?
:((((
Sajnos azt írja itt,hogy nem szedhető terhesség alatt!DE minél hamarabb beszél a dokiddal!Üdv:20 hetes kismama
Kb 3000 féle gyógyszer van forgalomban, ezek közül 41-nek van magzatkárosító hatása. Ez a 41 gyógyszer jellemzően depresszió, epilepszia és bőrbetegségek (pl pattanások) elleni gyógyszer.
A többire csak azért van ráírva, hogy nem szedhető, nehogy perelni lehessen a gyógyszergyárakat egy esetleges beteg baba miatt. A baba rendellenességét azonban sokkal (háromszor akkora) nagyobb arányban okozza pl láz, mint az összes gyógyszerek együttvéve, beleértve a tényleg károsakat is.
A dokidnak igaza van: ne aggódj. A babáidnak nem lesz baja ettől. :-)
Szia! Ismerem a gyógyszert, tudom hogy sokra rá van írva hogy nem lehet, de tényleg csak azért hogy ne lehessen perelni. Jól értem hogy ikreket vársz? Hány hetes vagy? Én is ikreket várok, és 12 hetet töltöttem. Nincs kedved beszélni néha, hogy mik a tapasztalatok, dokik mit mondtak, stb.? Több szem többet lát, és több fül többet hall alapon. Remélem nem tartasz tolakodónak!
Bocs az off-ért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!