Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » CTG gépet hol és mennyiért...

CTG gépet hol és mennyiért lehet kölcsönözni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 1. 19:07
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
48%

Szia Kérdező!

A szülésznő vagyok újra,attól függetlenül,hogy szépen elküldtél a búsba én utána érdeklődtem neked:

FETAPHON a neve egy kicsi ctg gépnek,ami tök ugyan azt tudja,mint a nagyméretű társai.

www.ctgotthon.hu

06 30 462 22 03

ez a tel.számuk.

Most remélem segítettem.

2010. márc. 4. 15:51
 22/31 anonim ***** válasza:
54%
milyen rendes vagy utolsó
2010. márc. 4. 20:55
 23/31 A kérdező kommentje:

03-01 20:44 -es kommentemben ott van a link :)

De azért köszi.

Főként utolsó néhány válaszolónak :D

2010. márc. 4. 23:08
 24/31 anonim ***** válasza:
67%

Hú milyen vihar van itt. :D

Nem aktuális már a dolog, de reagálnom kell rá, elmondom az én sztorim az első babánkkal.

Amikor beléptem a kórházba anno felment a vérnyomásom, és a ctg értékek a 180-as vonalon mozogtak, mi baromi sok, a dokim bent akart tartani, de én mondtam neki, h felejtse el, annál jobban felmegy az én pulzusom is.

Egyszer bent feküdtem emiatt pár órát, egyfolytában rajtam volt a ctg, és teljesen normál volt az érték.

Nálam a stressz váltotta ki azt, h a gyereknek úgy vert a szíve. Amúgy időre született, szép nagy, egészséges baba.

Most kezdődik a második babámnál a ctgzés, és már előre félek!! És pont azon gondolkodtam én is, hogy kölcsönzök ctg gépet, mert lehet.

Nem arra a profi egymilliós kórházira kell gondolni, házi ctg a neve.

Én a minap a kórházban láttam hirdetve, hogy lehet kölcsönözni, én szeretném kipróbálni, (csak telefonszám volt, de akkor nem írtam fel) pont az előző terhességem miatt, igenis szeretném magam és a babát megkímélni a stressztől, és barátaitól, mert senkinek nem kívánom azt a 4 hetet amin én anno átmentem.

Attól függ, milyen lesz az első eredményem(nem a kórházba megyek, hanem a dokim magánrendelésére.)

Szóval szerintem nem buta a kérdés, igenis van olyan élethelyzet, amikor hasznos lehet ez a gép otthon is, mert ha otthon, nyugiban is magas az érték, akkor az már beavatkozást igényel.

2010. máj. 17. 21:29
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Nógrád megyében az egyik magánorvos haza adja ingyen a kismamáknak. Az eredményeket Ő kapja meg, emailben.

És lehet heti 10.000 Ft-ért kölcsönözni is ilyen gépet.

De a kismamák 90%-a bejár az sztk-ba.

2010. máj. 18. 08:05
 26/31 A kérdező kommentje:

Sziasztok, én még itt vagyok :)

Ha kölcsönzöl, megírnád, hogy mennyiért sikerült + a tapasztalatokat?

Mi majd csak jövőre szeretnénk babát. Itt meg mindenki azt gondolta, hogy már szülni készülök.. ÁÁÁ, nem is olvastam újra vissza a rosszindulatú válaszokat.

Boldog babavárást!

2010. máj. 18. 12:52
 27/31 anonim ***** válasza:

Szia, utolsó előtti vagyok.

Szerintem majd kérdezz rá annál az orvosnál, akinél szülni szeretnél, tuti tud majd segíteni.

Nekem a mostani ctg szuper lett, ennyit tesz, h nem a kórházba kellett mennem...

Vagy: én is neten nézegettem, ott találsz házi ctg, stb neveken!

Vagy esetleg majd a védőnőd kérdezd meg, ő is biztos tud segíteni.

2010. máj. 21. 21:12
 28/31 anonim ***** válasza:
64%
Megvédelek, kérdező!!! Tök igazad van, nem tudom miért estek neked!! Az első babánkkal 38-39. héten heti 4-szer kellett menni a kórházba CTG-re, belevéve az utazást Budapestre, a várakozást, és hogy valakit ugráltattam hogy bevigyen, vagy 6ezereért taxiztam... nos bővenmegérte volna ha otthonra bérelek ilyen gépet. Nem is beszélve arról, aki a második babát várja, és még az első felvigyázását is meg kell oldani. Egészséges gyerkőc lett, ez a lényeg. 20 hónap múlva a kishugi volt olyan rendes és 38. héten megszületett, így össz 2 db CTG-vel megúsztam :) Amúgy a bérlésnél nem tudom mennyi letétet kérhetnek, mert elég drága egy ilyen gép.
2010. nov. 2. 15:23
 29/31 anonim válasza:
51%

Sziasztok!

Az eszköz neve, amit nagy valószínűséggel kerestek, Fetaphon, mint ahogy azt már előttem is említették. Viszont szeretnék pár nagyon fontos infót megemlíteni erről a fantasztikus eszközről, mert látom nem tiszta a dolog sokaknak. :)

1) Magyar fejlesztésű, nem tervezik (egyelőre) a szabadalmat eladni.

2) Nem ultrahang, nem ctg, hanem egy nagyon ügyes és érzékeny magzatszívhang figyelő eszköz.

3) Előnyei:

- a) noninvazív módszerrel dolgozik (azaz NEM olyan, mint az ultrahang, hogy sugárzást irányzunk a magzatra és megmérjük, mi verődik vissza a sugarakból, ez egy invazív módszer, ami a dopler effektuson alapszik), hanem simán mér a kismama hasán ezt-azt, de nem sugároz be semmit!

Itt megjegyezném, hogy vannak arra utaló jelek állítólag (erre az infóra nem vállalok garanciát, nem is érdemes utánakérdezősködni, mert gondolom egyik orvosnak sem kenyere azt mondani, hogy igen, az ultrahang kényelmetlen a babának) a baba ultrahangnál "elfordul", "védekezik".

- b) egy kicsi és nagyon szép eszköz, amit haza tudsz magaddal vinni, orvostól bérelni, akár megvásárolni. (Ez utóbbit nem tanácsolom, hacsak nem egy focicsapatnyi babát akarsz és most még csak az első jön :).

- c) 20 percre felrakod a hasadra, majd a tappancsokat ha visszahelyezed az eszköz bázisára, akkor az automatikusan, a visszahelyezés után 1-2 perccel, elküldi az orvosodnak a méréseket (mobilnet a készülékben). Miért az az 1-2 perc? Hogy a mobiltelefonos kapcsolat sugárzása ne érje a magzatot, legyen időd kimenni a szobából!

- d) van rajta egy "jack-dugó", ha csatlakoztatsz mérés közben egy mezei fülhallgatót, akkor hallhatod a baba szívverését!

- e) a doki az eredményeket azonnal meg tudja nézni és visszaküldhet egy sms-t ha minden oké, vagy ha éppen vmi gond van.

- f)...

4)Hátrányai: csak szívverést mér. (Hozzátenném, a szívverésből elég sokmindent le lehet szűrni. Nem csak azt, hogy dobog, hanem hogy jól dobog, ha nem jól dobog, akkor sokszor megállapítható, hogy mi a baj, ...)

Egyelőre ennyi. Ha van kérdés, írjátok meg nyugodtan! :)

2011. márc. 9. 22:33
 30/31 anonim válasza:
51%
Kicsit igazítanék az előző irományomon: de, ez egy CTG, CardioTopoGraphy eszköz!
2011. márc. 9. 22:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!