Ha munkanélküliről megyek szülni akkor jár nekem GYED? Az én esetemben ez hogy van? Bővebben.
Figyelt kérdés
Úgy olvastam, hogy szülés előtti két évben 200 valahány nap folyamatos munkaviszonynak kell lennie. Na ez stimmel, mert 4 év munkaviszonyom van megszakítás nélkül, de dec. 31-vel megszűnt a munkaviszonyom. Táppénzen voltam, most pedig munkanélkülin. Innen megyek majd szülni. Tehát a biztosítási viszony így nem szakadt meg. Jár vagy csak a GYes?2010. márc. 1. 17:29
1/3 anonim válasza:
Szia! Jár a tgyás is és a gyed is. A tgyás-t a szülés kiírt időpontja előtt 4 héttel is igényelheted vagy ha már megszülsz attól a naptól.
2/3 anonim válasza:
Szerintem is jár, én is munkanélküliről mentem szülni, 9 hónapja.
Szóval, ha a járadék ideje alatt szülsz, akkor jár, csak arra figyelj, hogy ha megigényled a tgyást, SZÜNETELTESD a munkanélkülit, ha lejár a tgyás, menj vissza munkanélkülire mondjuk egy hétre és azalatt igényeld a gyedet!!! Ha nem jelentkezel vissza tgyás után a munkanélkülire, akkor elvileg nem kapsz gyedet. Szóval okosan! :)
3/3 anonim válasza:
Második válaszoló, az első vagyok! Neked nem automatikusan rendezték? Mert nekem igen. Nem kellett ugrálnom, hanem megbeszéltük akihez tartoztam hogy szüneteltetjük és tgyás után visszavesz pár napra aztán jöhet a gyed. egyedül a gyed igényléséhez kellett vissza mennem. 1 éves a lányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!