Első vizsálat, SZTK-ban. Mi lesz?
Bemegyek, gondolom a nőgyógyászartra, kivárom a sorom, aztán elmondom a dokinak, hogy nem jött meg, pozi lett a teszt.Mit fog csinálni?Csak ír egy beutalót a kórházba?Vagy meg is vizsgál?Neki is kéne pénzt adni, vagy csak ha magán dokihoz mennék?
Az sztk dunakeszin van, kórházba Vácra mennék.Ismertek jó dokit, vagy van tapasztalat?
Szia!
Hát ha minden igaz, akkor megvizsgál és ad egy beutalót ultrahangra. Ott megállapítják, hogy terhes vagy-e. Ha az vagy be kell menni a dokihoz és ott kell eldönteni, hogy megakarod-e tartani. Megmondja hova kell menned védőnőhöz ott megcsinálják a kis könyvet. Legalábbis nálunk így volt. Én Pécsi vagyok. 24h km.
Szia!
Megvizsgál, nálunk nem adott beutalót ultrahangra, hanem ott helyben megnézte, és ott volt a petezsák. Mivel még csak 5 hetes voltam, szívhang nem volt, és 8 hetesen visszahívott, akkor már volt szívhang is,mert csak akortól lesz bizonyított a terhesség, és akkor mondta, hogy keressem meg a védőnőt (ő adja a kiskönyvet), meg adott beutalókat vérvételre (hepatitis, ellenanyag, stb.). Kórházba nekem egyáltalán nem kellett mennem, minden vizsgálatot az sztk-ba meg tudtak csinálni. Pénzt nem kell adni, az csak a magándoki tarifája.
Szia. Én a sürgősségi ambulancián jelentkeztem először, mert véreztem. Ott elmondtam, hogy pozitív lett a tesztem, mi a panaszom stb. Rögtön megvizsgált, levette a rákszűrést és ott meg is ultrahangozott. Nekem is csak petezsák volt még, így engem is későbbre rendelt vissza. Még sima rendelésen voltam ott utána kétszer, akkor szintén vizsgált uh-zott. Aztán elmentem magándokihoz......
De szerintem a sima sztk rendelés is így működik mint nekem az ambulancián.
Beutalót nem ad akkor még sehova, szerintem csak később adja majd a védőnő azokat. (legalábbis nálam így volt)
Köszönöm!És ha nincs UH az sztk-ban, akkor hogy vizsgál meg?a beutaló az sokkal a vizsgálat utánra szól, vagy csak pár nap az eltérés?pénteken mennék, akkor leszek 7hetes, akkor már lesz szívhang?
Bocsi a sok kérdésért, első picur lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!