A barátnöm 30 hetes terhes és most sikerült le tenni a cigit előtte napi 20 szálat szívot. Tartom Valòszínüleg hogy beteg lesz a baba ti mit gondoltok?
Remèljük, semmi baja sem lesz. Egy ismerősöm dohányzott, egèszesèges e kilós ikrei lettek. Egy másiknak is egészeséges mind a 4 gyereke. Barátnőm anyukája is dohányzott, 30 valahány éve, 5 makkegészséges gyereke van. Pedig barátnőmék sem gyerekek már, de egyiknek sem jött elő semmi baja. Utcánkban van egy roma csaj, ő aztán mindig szívja, már a 4. Gyereknél tart, de ezek a gyerekek mégcsak náthásak sem lesznek.
Szóval baromságokat ne mondj, hogy minden bizonnyal beteg lesz. Inkább örülj neki, hogy letette. Hülyeséget se beszélj a baba csuklásáról, ugyanis minden magzat csuklik, az úgy van rendjén. Nekem is csuklottakmrendesen, pedig nem dohányoztam.
Már ne is haragudj kérdező, de ez elég rosszindulatú, hogy csak azért is hajtod, hogy tuti beteg lesz. Te honnan tudod? Belelátsz? Nem, nem védem a barátnődet, hiszen a dohányzás terhesség alatt nem megengedhető számomra sem. Én speciel megundorodtam a cigitől, az volt a gyanús hogy nem gyújtottam rá. Aztán pozi lett a teszt és nem is gondolkodtam azon, hogy rágyújtsak.
Anyósom végig dohányzott a fiánál és a lányánál is, a lányát is 1-2 évig szoptatta és akkor is cigizett. Nem lett semmi baja, pedig eléggé durva dolognak tartom.
Szóval inkább örülj neki, hogy egészséges a barátnőd babája, és ne mondogasd, hogy tuti beteg lesz... Ráadásul ha egyes a lepény, az még a dohányzás ellenére is jó állapotban van :)
Asztma, koraszülés, kis súly lehetséges dohányzó kismamák körében.
Privát vélemény, de nagyon-nagyon sajnálom a dohányzó kismamák magzatait, végül is az a szerencsétlen magzat nem tud máshonnan levegőt kapni, nem tud a dohányzótól "odébb menni" :(
El se tudom képzelni, mit szenvedhetnek azok a szerencsétlen babák. Egy video arról, milyen grimaszokat vág a baba, miközben anyukája dohányzik:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!