Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen "nem lehet" emelni?

Terhesen "nem lehet" emelni?

Figyelt kérdés

Van egy kollégám, aki az első trimeszterben volt az esetnél(most már inkább a második elején van, de még mindig nem látszik semmi és 37 éves). Szerintem nem is veszélyeztetett, szóval teljesen egészséges.

Volt, hogy selejteznünk kellett. Úgy kell elképzelni, mint egy papírgyűjtést, csak szét kellett válogatni a papírt a nem papírtól. Engem kért meg, hogy hozzak már neki is egy ilyen stócot. Én meg nem értem, hogy miért nem akart magának hozni, miért engem kell "ugráltatnia" azért mert ő terhes. Amúgy voltak nem annyira nehezek se(5 kg biztos volt a legtöbb, de volt köztük 1-1 jóval nehezebb is), meg könnyen hozzáférhető helyen. Szerintem simán tudott volna magának hozni, nem engem megszakítani amit elkezdtem.

Amúgy vittem volna neki, csak nem szeretek abbahagyni dolgokat ha már egyszer elkezdem(meg erre is kitaláltam egy folyamatot, hogy a leghatékonyabban tudjak dolgozni). És akkor meg a nyugdíjas kolléga hozott neki csomagot.

2015. jún. 18. 09:24
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Ki hogy bírja.. Én simán emelgettem meg emelgetem még a mai napig a 12 kilós nagytesót,persze nem egésznap az ölembe cipelem,de ha beteszem a kádba,stb muszáj megemelni. Lehet a munkatársad kicsit nehezebben bírja a terhességet,vagy egyszerűen csak próbál magára nagyon vigyázni. Vannak ilyen kismamák is,őket is meg lehet érteni
2015. jún. 18. 22:57
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Csak elmondanám, hogy mivel 35 éves elmúlt a kolléganőd, valószínűleg csináltak nála amniocentézist vagy chorion biopsziát a genetikai rendellenesseégek kiszűrése miatt. Ez a vizsgálat a hasfal átszúrásával jár, és abban a terhességi korban végzik, amiben most a kolléganőd van. Utána 2 hétig a legszigorúbban tilos emelni, mert a vetélésnek nagyon komoly veszélye van!

Gondolom, nem tájékoztatott mindenkit részletesen arról, hogy neki ilyen vizsgálata volt, ahogy én sem kötöttem az orrára boldog- boldogtalannak, amíg meg nem lett az eredmény. Még azt sem mondtam el addig, hogy terhes vagyok!

Amúgy az emelési tilalmat abban az időszakban véresen komolyan vettem, még a 12 kilós két évesemet sem emeltem fel (a férjem segített).

Majd azért alkalomadtán emlékezz erre vissza, ha egyszer mégis gyereket vállalsz, és a kollégáid elvárják tőled, hogy cipeld a tíz kilós dobozokat, segíteni meg eszükben sem lesz.

2015. jún. 23. 09:44
 23/23 anonim ***** válasza:
65%
Micsoda kedves vagy. Bizony, nem jó emelni terhesen, főleg az első trimeszterben nem ajánlott. Ezt igazán megérthetnéd, inkább lehetnél segítőkészebb. Bár még fiatal vagy és nem akarsz gyereket...majd akkor meg tudod. Lehet volt már vetélése és még jobban akar vigyázni magára. Szerintem ennyit simán meg lehet tenni bárkiért, de főleg egy terhes nőért. Süllyedj el.
2015. jún. 27. 01:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!