Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A TGYÁS-hoz szükséges papíroka...

A TGYÁS-hoz szükséges papírokat ugyanúgy a házi orvos adja, mint a táppénzes papírt?

Figyelt kérdés
Sajnos nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz!Segítsetek légyszíves!32 hetes kismama vagyok és nekem eddig 2hetente kellett mennem a házi orvosomhoz a táppénzes papíromért, amit utána rögtön be kellett vinnem a munkáltatómhoz.(ált.isk-ban tanítok)Ápr.24-re vagyok kiírva,de előtte már 28 nappal igényelhetem a TGYÁS-t, ugye? Tehát Márc. 29-től már lehetek TGYÁS-on, amit csak a következő hónapban kapok meg?
2010. márc. 1. 09:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Én a tgyást a szüléstől igényelném, addig betegszabi, úgy jobban jársz elvileg.

Tb kifizetőhely a suli?

2010. márc. 1. 10:12
 2/2 anonim ***** válasza:
Szia! A helyedben én is inkább szüléstől igényelném a tgyást, mert ha már most megigényeled terhesség alatt,akkor dupla munkát csinálsz magadnak,mert a szülés után be kell majd küldeni a születési anyakönyvi kivonatot,stb. papírokat! Egyébként a tgyás-t a munkáltató intézi,neked csak alá kell írni a szükséges helyeken illetve a szükséges dokumentumokat csatolni! Ezt a juttatást a OEP folyósítja. Ja még valami! Így is nagyon nyűgös,hogy amikor lejár a tgyás hat hónapos babával kell rohangálni megint az egész ügyintézés után,kisebb babával meg még nehezebb!
2010. márc. 1. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!