Elkötés után újból terhes vagyok mit tegyek?
1. Az "elkötés" nem 100%, ezért szokás olyan esetben, ha biztosra akarnak menni, a petevezetö egy részét eltávolíatani - akkor ugyanis lehetlen aternesség,mert a spermiumok nem tudnak a "semmin" átjutni.
2. Megvárod, hogy az orvos mit mondand, és ha biztos a terhesség, akkor döntenetek kell.
3. Elvileg ritka esetben petefészek-ciszta is okozhat pozitív tesztet, de ez elég valószínütlen.
4. Amíg eljutsz az orvoshoz, a pároddal beszéljétek meg, mit tennétek. Megtarthatjátok a babát, amennyiben anyagilag belefér, a többi gyerek közben nö, egyre kevesebb lesz velük a gond, szóval nem lenne sokkal megterhelöbb. Vagy az abortusz mellett döntötök, de ez legtöbbször igencsak megviseli a kapcsolatot, adott esetben a házasságotok mehet tönkre miatta. Meg van a harmadik lehetöség, ha a babát örökbeadjátok, de ez sem könnyü, mert egyrészt utána állandóan feljön a kérdés, hogy mi lehet vele, másrészt a gyereknek sem jó azzal a tudattal élni, hogy nem kellett az anyjának.
5. Igen sok esetben az ilyen abszulút nem várt, véletlen gyerekek azok, akik végül a szülök kedvencei lesznek - szóval lehet, hogy nem is próbatétel, hanem "jutalom" :)
Az elkötés hogy történt? Ténylegesen kötöttek/csomóztak, vagy vágtak/égettek? Mert utóbbinál igen minimál az esély a terhességre, vagy ha mégis összejön, nagy százalékban méhen kívüli.
Kíváncsi lennék, mi történik veled, mert én vágva/égetve vagyok, és nem szeretnék meglepetést...
Ez is nagy dilemma lehet, és elhiszem, hogy rossz, én viszont örülnék, ha ki tudnék hordani egy terhességet, és nem vetélnék el megint :( :( :( :(
bocs az offért!
Remélem, megoldódik a helyzetetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!