Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan koztetek, akinek...

Van olyan koztetek, akinek terhesseg alatt szunt meg a munkabiszonya?

Figyelt kérdés

6 hetes terhes vagyok most,es egy eves hatatozott ideju szerzodesem van,ami 2015. Szept. 30an jar le.Eredetileg meghosszabitottak volna a szerzodesem,de igy kizart...addig nem nem tudom titkolni.5 eve dolgozomo folyamatosan,igazsagtalansag lenne,ha iatt nem kaptnek gyedet es tgyast.

Mi lehet ilyenkor a megoldas?

2015. jún. 8. 12:42
 1/10 anonim ***** válasza:

5 éve? Akkor nézz utána az MT-ben, mert határozott idejű szerződést 5 évig lehet hosszabítgatni, utána automatikusan határozatlan lesz.

Mikorra vagy kiírva? Talán az álláskeresésivel kihúzod szülésig, és akkor jár csed.

2015. jún. 8. 12:46
 2/10 A kérdező kommentje:
5 eve van folyamatosan munkahelyem,de nem egy helyen.6 hetes terhes vagyok,igy az allaskeresesi szoba sem johet.
2015. jún. 8. 15:24
 3/10 anonim ***** válasza:
Sajnos ilyenkor nem nagyon van megoldás...Valahogy próbálj meg alkudozni a munkáltatóddal ha lehet, ha jó fej és te is úgy állsz hozzá hogy jó fej is legyen, akkor talán megbeszélhető annyi, hogy meghosszabbítja mondjuk a szülés idejéig. Így passzív jogon fog járni minden, hiába szűnik meg közben rögtön szülés után a munkaviszonyod, de akkor ha új babát szeretnétek megint nulláról kell produkálnod a 365 napot. Ha ez nem megoldható, marad hogy játssz az álláskereséisel úgy, hogy csak szülés előtt igényled meg.
2015. jún. 8. 15:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Nálam hasonló volt a helyzet, de mivel kerek perec kimondtak, hogy nem hosszabbítjak meg, így elkezdeni keresgélni. 18 hetesen vettek fel végül irodai munkakörbe úgy, hogy az ajanlat elfogadása előtt mondtam, hogy terhes vagyok. Felvettek, bár 3 hónap próbaidővel. nekem nagy szerencsém van így. Bár egy kicsit talán jobban utána kellett volna akkor járni a jogszabályoknak. Talán nem mondhatunk fel meg a határozott szerződést sem... nem tudom. Van ingyenesen felkeresem mumkaugyi szakember , akihez el lehet menni, hogy tisztazd, milyenek az esélyeid.
2015. jún. 11. 12:25
 5/10 anonim ***** válasza:

" Talán nem mondhatunk fel meg a határozott szerződést sem"

Ez nem felmondás. Egyszerűen lejár a szerződése. Nem köteles a munkáltató hosszabbítani.

Az álláskeresésivel kell kihúznod szülésig. Miért gondolod, hogy nem jár? De igen, jár, mert megszűnik a munkaviszonyod, és 5 éve dolgozol. Mikor szülsz pontosan? Azaz mikorra vagy kiírva?

2015. jún. 11. 12:33
 6/10 A kérdező kommentje:
2016. február 3-ra vagyok kiírva. Azért gondolom, mert az álláskeresési az csak 90 nap, nem? Vagy hogy csináljam, hogy jó legyen?
2015. jún. 11. 12:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Pl decembertől igényeld. De figyelj arra is, hogy munkaviszony megszűnés után 42 napig él a biztosításod, utána magadnak kell fizetned a TB-d. Ez kb havi 7.000 Ft.
2015. jún. 11. 13:02
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!

Azt nem tudod véletlenül, hogy amikor tgyásról váltok gyesre, akkor is kell, hogy munkaviszonyom legyen?

2015. jún. 11. 13:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Ma tgyás helyett csed van, és gyedre váltasz utána (azután gyesre).

Akinek csed alatt szűnik meg, annak jár a gyed is. De lehet, hogy 1 napot akkor is kell álláskeresésit igényelned, ezt kérdezd meg az OEP-nél, vagy a munkaügyi hivatalban, amikor mész intézni.

2015. jún. 11. 13:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom!
2015. jún. 11. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!