Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől lehet? Mivel kenjem?...

Mitől lehet? Mivel kenjem? Annyira viszketek, hogy szétmarom már magam.

Figyelt kérdés

38 hetes kismama vagyok, és tegnap apró kis kiütések jöttek ki rajtam amik nagyon viszketnek. Szinte az egész testem beborította már. Semmi új mosópor, meg ilyesmi, se új kaja, semmi. Terhességi kiütés lehet? Mivel tudom kezelni?

Előre is köszönöm a segítséget!

2008. szept. 1. 11:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia.Enyhe elváltozások szinte minden terhesnél megfigyelhetők, ezek legtöbbször ártalmatlanok, de néha mégis adnak okot aggodalomra. Időnként olyan állapotok is előfordulhatnak, amelyek már betegségnek tekinthetők.Terhességi kiütés

- pontosabb nevén �polimorf terhességi kiütés". A �polimorf' szó arra utal, hogy nem egy, hanem többféle kiütés látható. Vannak jól tapintható kis piros kiütések, és vannak inkább a csalánkiütéshez hasonlító vizenyős, halványrózsaszín elváltozások. Időnként a csalánkiütések annyira vizenyősek, hogy hólyagra emlékeztetnek. Jellegzetességük, hogy sűrűbben helyezkednek el a hason, különösen a terhességi csíkokban. Ártalmatlan elváltozások, de erősen viszketnek. Receptre kapható gyulladáscsökkentő kenőcsökkel a viszketés jelentősen mérsékelhető. Kezelésük titka, hogy a szokásosan naponta egy-kétszer alkalmazott kenőcsöket naponta 5-6-szor kell használni. A polimorf terhességi kiütés leggyakrabban a 36-39. héten kezdődik, és a szülés idejére általában teljesen vagy csaknem teljesen elmúlik.Remélem,hogy tudtam segíteni!Gyors és könnyű szülést kívánok!:-)

2008. szept. 1. 11:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2008. szept. 1. 11:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia.

Keress fel egy börgyógyászt.Nekem is volt,borzalmas volt.Kis piros pöttyök,mikor megvakartam,olyan lett,mint a szúnyogcsípés,(hólyagos)és annál jobban viszketett.E`n annyira vakartam,hogy lilás foltok lettek a lábamon.Akkor a doki írt krémet,e´s elmúltak.Ha neked is ilyen,menj börgyógyászhoz.Inkább,mint hogy véresre vakard magad.Aról nem is beszélve,hogy milyen csúnya....

Könnyü szülést.

2008. szept. 1. 12:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2008. szept. 1. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!