12 hetes terhes vagyok. A terhes vitaminokat pl. Elevit, Gravidia ezeket bármelyik hónaptól szedhetem?
Figyelt kérdés
2008. szept. 1. 06:19
1/8 anonim válasza:
A dokid nem ajanlotta ,h szedjed valamelyiket?
Amugy ezeket az elso honapokban ,foleg az elso 3 honapban a legfontosabb szedni.
Gratulalok a babahoz!
2/8 anonim válasza:
Nyugodtan elkezdheted most is szedni, ilyenkor megnövekszik a vitaminszükséglet, méghozzá nem is kis mértékben. Nekem a vérszegénységet is segítette megelőzni, pedig amúgy gyakran előfordult.
3/8 A kérdező kommentje:
Azt mondta, hogy ha akarok szedhetek,de én úgy gondoltam, hogy elég gyümölcsöt és zöldséget eszek naponta. Folsavat és magneB6 szedek mellette.De most mivel elmúlik a nyár ezért gondoltam, hogy most is elkezdhetem?
2008. szept. 1. 07:12
4/8 anonim válasza:
Akkor kezded el, amikor akarod, de a fejlődési rendellenességek miatt ajánlani szokták, hogy már a terhesség elejétől szedje a kismama, annak ellenére is, hogy folsavat szedtél. Azt azért tudni kell, hogy ezekben nagyon sok a vas, megfoghatja a székletedet. Én pl. a 16. hétig szenvedtem az Elevittel, majd áttértem a Hipp Natalra. Azóta megszűnt a székrekedésem és a hányingerem is.
5/8 anonim válasza:
Azért fontos a terhesvitamin,mert hiába eszel vitamindúsan,ahhoz,hogy pl. elég folsav legyen a szervezetedben vagy cink stb. sokkal nagyobb mennyiségben kéne enni azokból az ételekből,amelyek tartalmazzák ezeket.Én kezdettől elevitet szedek,a dokim azt mondta,mindenképpen szedjem vagy ezt,vagy a gravidát.A terhesség elején a legfontosabb ez,amikor pl. az émelygős időszakban nem is nagyon tudsz enni,viszont kell a vitamin.Azért ekkor fontos,mert ilyenkor szükséges pl. a folsav különböző rendellenességek kiküszöböléséhez.Szerintem mindenképp kezd el szedni valamelyiket.
6/8 anonim válasza:
Előző vagyok. Most láttam,h folsavat szedtél, nagyon okosan.Szerintem akkor ha elevitet szedsz,nem kell külön más vitamin mert ez elég komplex és egyszerűbb is egyfélét szedni.Boldog babavárást!
7/8 anonim válasza:
21 hetesek vagyunk,7 hetes voltam mikor kiderült,és rögtön onnan már szedtem a folsavat,meg a Centrum terhességi vitamint,ami mindent tartalmaz.mivel mindkettö tartalmaz folsavat,a tuladagolás rettenetes allergiát váltott ki az elején,lecsökkentettem a folsav adagot,a 13. hétig,és a Centrum-ot azóta is szedem,minden nap...Biztos hogy a vitaminok csak jót tesznek,csak vigyázz a túladagolással,nehogy ugy járj mint én...minden jót....
8/8 anonim válasza:
Nekem azt mondta a védőnőm, hogy a 12. hét után elég minden 2. napon szedni a vitaminokat (én Elevitet szedek) mert hihetetlen étvágyat csinál:D Szerintem nyugodtan kezd el szedni valamelyiket, a szoptatás alatt is ajánlják! Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!