21 hónapos kislányom elkapta a rota vírus egyik fajtáját. (Nincs hasmenés, csak hány és magas láza van) Én 17 hetes kismama vagyok. Veszélyes ez a magzatra nézve?
magzat nem, de ezt a gyerekorvosnak tudnia kell, de rád veszélyesebb lehet mert ha elkapod nagy a kiszáradás veszélye, így igyál már most is nagyon sokat.
gondolom korházba kerültetek, mert roa vírussal a fertözöre küldenek még ha gyanuja van akkor is.
barátnöm kislánya akkor lett rotavirusos mikor a kicsivel szoptatott és hála egyik sem kapta el.
Nekem a legnagyobb gyerekem volt 15 hónapos, mikor elkapta a rotát. Én akkor 16 hetes terhes voltam a másodikkal. Mindennap bent ültem az ágya mellett (mert ő kórházban is volt 4 napig), de hála Istennek, nem kaptam el, nem lett semmi bajunk. Pedig a kislányom isszonyatosan volt.
(Igaz, a szomszédasszonyomat meg nem engedték be terhesen a nagyobb gyerekhez, amikor az rotás volt.)
Szerintem ha betartod a higiénés szabályokat (kézmosás, hányás után nagyon alapos takarítás - fertőtlenítés), és figyelsz, hogy ne nagyon puszilkodj vele, nem lesz gond!
Üdv: 27. hetes (4. babás) kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!