Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vágták már fejetekhez gyermeke...

Vágták már fejetekhez gyermeketek elvesztését?!

Figyelt kérdés

sziasztok!

két éve elvesztettem egy babámat 5 hónaposan rendellenesség miatt! utánna amikor elmentem dolgozni többen tudták hogy mi történt mert voltak falubeliek is, de ha kérdezték akkor sem tagadtam le az elsö babát senki elött sem még akkor sem ha elvesztettem.

kb egy évvel ezelőtt volt egy beszélgetés néhány kolléganőmmel a szülésről hogy ki hogy élte meg ki fél tőle meg ki nem. egy idősebb kolléganőm azt állította hogy ö egyáltalán nem félt én meg mondtam hogy én ha terhes leszek biztos félni fogok azért is hogy egészséges legyen a gyermek és a fájdalomtól is valamennyire az tuti. erre ö azt mondja hogy aki fél annak sosem lesz gyereke. már ekkor néztem egy nagyot de ráválaszoltam hogy az elsö babámnál is féltem a szüléstől valamilyen szintem és mégis megfogant! erre azt szólta vissza hogy de nem is tudtad kihordani. hát erre már nem tudtam mit mondani mert azt hittem ott halok meg. ez csak az én szememben egy oltári bunkóság ? már egy éve volt ez a beszélgetés és azota nagyon sokszor eszembe jut.nagyon rosszul esett. ja és most 11 hetes terhes vagyok és félek hogy nehogy baja legyen a babámnak és valahol a szüléstől is de a világon mindennél jobban várom hogy megszülessen az én egészséges kisbabám.

22/L

2010. febr. 26. 07:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
79%

Bunkón viselkedett a kolléganőd, az tuti!

Viszont, sose feledd, hogy a gondolatok irányítják az elmét! Amire gondolsz, az valósul meg! Ezért kell mindig pozitívan gondolkodni. Ha negatív vagy és negatív dolgokra gondolsz, akkor az valósul meg.

Az én barátnőm évekig azt mondogatta, hogy "jajj, én úgy félek, hogy nem fogok teherbe esni" Meglett az eredménye, majdnem 2 évig vártak az első babára, és már egy csomó dokinál jártak. Aki nem stresszel rá, pl. mint mi, nekünk elsőre jött össze!

A szüléstől ne félj, hiszen nincs mitől!

Fájni fog, de ezt mindenki tudja! A szülés nem könnyű, de egy pár órás vajúdást, szenvedést megér egy csodálatos kisbaba!

Erre gondolj! Ne szorongj, az nem vezet jóra!

Élvezd a babavárást!

7 hós Pici anyukája :)

2010. febr. 26. 08:02
 2/18 anonim ***** válasza:
93%
Ne hallgass az ilyen okos tojásokra.Az ilyen embereken mindig elcsodálkozok,hogy mit képzelnek magukról.Szerintem az ilyen emberek primitívek,mind agyilag,mind érzelmileg és lehet,hogy meg is vannak keseredve.Az ilyen kategória nálam már bocsánat, de a "sík satu".Boldog babavárást és könnyű szülést kívánok Neked!Ha félsz a szüléstől,akkor járj tanfolyamra,ott jól megtanítják a légzéstechnikát,hidd el rengeteget segít a szülés legnehezebb részén.A szülés amúgy meg csak az utolsó egy-két órába kibírhatatlan,alapjába véve egy meghitt,gyönyörű dolog és ne félj tőle!
2010. febr. 26. 08:02
 3/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. a szüléstöl annyira nem vélek mint attol hogy megint lesz valami baj a picivel.mert sajnos ami történt az elsövel nagyon megpecsételte az életemet és félek hogy megismétlödik vagy más baj lesz. de ettöl függetlenül pozitivan állok hozzá mert tudom hogy most nem lehet baj...egy babát el vett tölem az élet többet nem vehet. csak mindig eszembe jut milyen boldogan vártuk elsö babánkat és milyen csunya vége lett a terhességnek.és félek sajna nem tudom 100% ra kizárni az agyambol ezt a tragédiát. pedig annyira szeretném ha legalább ebben a 9 honapban ki tudnám zárni hogy ne aggodjak annyira.
2010. febr. 26. 08:11
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok

persze, nem egyszerű egy tragédia után, ez érthető!

próbálj mégis csak a jóra, a szépre gondolni, arra, hogy egy gyönyörű, egészséges baba van a pocidban. Simogasd a hasad, képzeld el, ahogy oda bújuk a pici magzat a kezedhez és élvezi anya meleg kezének érintését. Hallgass közben relaxációs, nyugodt zenét, beszélj a babával, ez nagyon fontos! Mindig mondd el neki, hogy mennyire várod már az érkezését! Hidd el, ez nem hülyeség, már nagyon fontos ebben a magzati korban is a kommunikáció. Ő mindent hall és érez már! Vigyázz rá, és bízz!

2010. febr. 26. 08:15
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
egy tuskó a kolléganőd!te meg ne parázz(tudom,könnyű mondani),nem lesz semmi baj.eltelnek a hetek és hamarosan a karodban tarthatod a te kis gyönyörűségedet!a szülés meg fáj,de túl lehet élni.mindent megér a végeredmény!szép babavárást és ne izgulj!
2010. febr. 26. 08:18
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

szia

Nagyon bu..ko( igazán nyomda festéket nem türö szavak jutnak csak eszembe) a kolleganöd. Igen szerintem természetes, hogy félsz. Én is 24 hetesen vesztettem el a babáim. Borzalmas volt. Utána mindenkit sajnálnáltam és féltettem aki terhes. Évek múltak el mire ujra mertem terhes lenni. Akkor a 23 héten kaptam meg a genetikai vizsgálat és szivultrahang eredményt. minden rendben. Én olyan nagyon megkönnyebültem, és olyan boldog lettem, hogy nem birtam abba hagyni a nevetést. Ekkor közölte a doki, cukros vagyok és én csak vigyorogtam. Szegény nem értette mi bajom. Azt hitte nem fogom fel amit mond. Ezekután 41 héten inditott szüléssel megszületett a teljesen egézséges kisfiam. Ma már 4 éves.

A genetikán beszélgettem egy kismamával akinél kontroll volt. Idézem mit mondott nekem, sokszor eszembe jutott

" ha én nem hiszek a gyerekemben akkor ki hisz?"

Nagyon szép és probléma mentes terhességet és szülést, és egy csodálatos gyermeket kivánok.

2010. febr. 26. 08:19
 7/18 A kérdező kommentje:
köszönöm meg fogadom a tanácsod.mindent megteszek hogy ez a baba egészséges legyen. az elsö baba az orvosok szerint fertözést kapott ezért lett beteg azt mondták hogy 4 honap és nyugodtan probálkozhatunk mert nem genetikai dolog miatt volt. hát mi osztottunk szoroztunk és vártunk 2 évet és kb másfél honap alatt összejött a baba és eddig semmi gond...se vérzés se görcs semmi az ég világon...ugyhogy ez valahol megnyugtat csak annyi szörnyüség történik minden jel nélkül. de beszélek a picinek. tegnap is mondtam neki hogy maradjon velünk mindenképpen mert anya és apa nagyon szereti és nagyon várja. és mikor durcás vagyok a férjemre ö is mindig oda pusmog neki hogy mondja meg anyának hogy ne utálja :D olyan aranyos.
2010. febr. 26. 08:21
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Oltári bunkó volt. Az ilyen nőnek megnézném a párkapcsolatát vagy a késöbbiekben hogy sikerül a gyerekével való kapcsolata. Szarnak a fejére az tuti... Felsőbb rendűnek érzi magát. Az ilyet kell úgy szájjon vágni hogy a fogait kiköpje...

Na én nagyon szerettem volna a babát nem jött össze. Mikor nem érdekelt mert párommal is olyan volt a hangulat stb... Akkor döntött úgy hogy jön... Pedig akkor hagytam abba a gyógyszert is. A Te gondolataid és a görcsösség biztos sok mindent irányít... Ha késöbb megfigyeled a baba amikor rugdosni fog csak egy olyat gondolsz hogy jajj ne már (mert mondjuk már azt a helyet vagy bordádat szét rúgta) akkor Ő eltünik nem mozdul... Vagy legalábbis nekem volt meg van is ilyen (akkor meg szégyenlem magam hogy szerencsétlennek kényelmetlenebb mint nekem és én jajjgatok... Biztos hogy egészséges lesz, kétszer ugyanaz a "baleset" nem ismétlődhet meg. Próbálj sok vitamin és rostgazdag ételt enni. Talán folsavat is írathatnál... Kérdezd ki a dokid hogy mi legyen mit kell tenned... Rettegek a szüléstől de csak azért mert nem éltem még át nem tudom mire kell számítsak voltak már nagy fájdalmaim amiket nem kívánok vissza de mindenki akkora kínnak írja le hogy az vicc de ugyanakkor meg 2-3 alkalommal vállalják is ami szerint akkora fájdalom csak nem lehet. Amikor következőnek megyek szülni akkor már tudni fogom hogy mire számítsak és akkor már nincs mitől félnem. 38 hetes vagyok már lassan rájövök hogy miről van szó... Te is egy szép és egészséges babát fogsz szülni csak erre gondolj. Semmi másra nem kell hülyeségeken agyalni. Mondd el magadnak minden nap hogy egészségesek vagytok mindketten, végig a terhesség alatt azok is lesztek és egy egészséges gyereket fogsz megszülni. Én csináltam ezt az elején. Már nem leszoktam róla sajnos... Boldog várakozást!

2010. febr. 26. 08:28
 9/18 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

és igérem innentöl minden negativ gondolatot elhajtok csak lennék már a 16-18. hét környékén és tudnám meg azt a hülye afp-t. és onnantol kezdve csak természetes aggodalom lesz bennem :D köszönöm mindenkinek..sokat segitettetek.

szép babavárást.

2010. febr. 26. 08:34
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

na ez az! fel a fejjel! és csak pozitívan!

boldog babavárást!

első voltam.

2010. febr. 26. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!