Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha GYES alatt lettem terhes...

Ha GYES alatt lettem terhes kiírhatnak táppénzre vagy ez jár amíg nem szülök?

Figyelt kérdés
28 hónapos kisfiammal vagyok GYES-en, 14 hetes kismama vagyok. A fiam nem jár bölcsibe, itthon szerettem volna maradni vele oviig. A kérdésem az lenne, hogy ha nem vagyok veszélyeztetett terhes de itthon vagyok a másik gyerekkel akkor ki tudom magam íratni táppénzre szülésig vagy a GYES jár csak amíg megszületik a pici? Ha megoldható a táppénz előtte érdemes kivenni a bent maradt szabadságokat? Előre is köszönöm a segítséget.
2015. máj. 25. 21:26
 1/4 anonim ***** válasza:
51%

A táppénz nem függ össze a bölcsivel.

Veszel ki egy nap szabit, mintha visszamennél dolgozni, aztán viszed a táppénzes papírt. Persze ha a dokid kiír veszélyeztetettnek.

Ugye nem akarsz majd ide visszamenni dolgozni?

2015. máj. 25. 21:36
 2/4 anonim ***** válasza:

csak akkor mehetsz táppénzre, ha visszamész dolgozni (legalábbis papíron), akár ahogy az első írja, szabival megoldva. na meg persze az orvostól függ

szerintem korrektebb ebben az esetben ha megbeszéled kerek perec a főnököddel, hogy ezt szeretnéd, bár nyilván nem fog neki örülni, mivel fizetnie kell a tp egy részét, de talán nem érzi majd úgy, hogy becsaptad és így esélyesebb, hogy visszavesz majd ;)

2015. máj. 25. 22:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. De szeretnék ide visszamenni majd, már 10 éve dolgozom ennél a cégnél. Eredetileg nem terveztünk kistesót,készültünk rá, hogy egy évig csak GYES-t kapok majd szóval nem megélhetés múlik rajta. Csupán tudni szerettem volna mik a lehetőségeim mert ha kaphatok többet is akkor természetesen annak jobban örül az ember, a gyerekemnek lesz félrerakva. Mindenkinek szép napot kívánok! :-)
2015. máj. 26. 10:56
 4/4 anonim ***** válasza:

1 vagyok.

Kaphatsz táppénzt, csak ugye a munkáltató fizeti a harmadát. Nem tudom, mennyire viseli meg, ezért írtam, vissza akarsz-e majd menni.

A törvény megengedi, hogy gyes alatt táppénzen is legyél.

2015. máj. 26. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!