Anyukák! Szülés előtt ti használtatok gátpuhító olajat vagy krémet?
Én megvettem (4000 Ft volt), de utána tudtam meg, hogy gátmasszázs nélkül sz.rt sem ér...
A gátmasszázs meg valami borzalmas, 1x próbáltam és mondtam, hogy soha többé! Nem is értem, mások hogy bírják ki :)
Sima ricinusolaj, illetve tiszta novenyi olaj is jo ra, nem kell semmi extra. De onmagaban semmit sem er, gatmasszazs kell hozza, ahogy az elso is irja.
A gatmasszazs meg nem kellemes dolog, tulajdonkeppen a huvely bemeneti nyilasanak folyamatos nyujtasa. Mi csinaljuk, a ferjem segitsegevel. Nem szeretem, nem kellemes, de hasznos lehet. 39+6 napos.
34. héttől csináljuk, hetente kétszer-háromszor, nem kellemes, de egyre kevésbé fáj, és mintha tényleg nyúlnék. Lehet, az olaj nélkül is nyúlnék, nem tudom. Aztán lehet, tényleg hatástalan, de nem akarom meg sem próbálni. :) 37 hetes vagyok most. Szülés után beszámolok, mi volt. :)
DM-ben van a Weleda gátmasszázsolaja, de nem volt kedvem 4000 Ft-ot kicsengetni érte, így az olx-en lőttem egy bontatlant 1500 Ft-ért. :D :D Szülésfelkészítőn még az Adrienne Feller-féle Panarom masszázsolajt ajánlgatták.
A bázisolaja mindkettőnek, ha jól tudom, búzacsíra-olaj, talán magában ez is elég.
Gátmetszést észre sem lehet venni😊
Toló fájásnál vágnak, ha a dokim nem mondta volna akkor csak a varrásnál tűnt volna fel.😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!