Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák! Szülés előtt ti...

Anyukák! Szülés előtt ti használtatok gátpuhító olajat vagy krémet?

Figyelt kérdés
Ha igen, hányadik hónapban kezdtétek el használni, hasznos volt-e és ha igen, hol lehet beszerezni? (patikában kérdeztem, ott nem lehet kapni, azt mondták)

#szülés #terhesség #gátvédelem #gátpuhítás #szülés előkészítés
2015. máj. 23. 09:18
 1/10 anonim ***** válasza:

Én megvettem (4000 Ft volt), de utána tudtam meg, hogy gátmasszázs nélkül sz.rt sem ér...

A gátmasszázs meg valami borzalmas, 1x próbáltam és mondtam, hogy soha többé! Nem is értem, mások hogy bírják ki :)

2015. máj. 23. 09:35
 2/10 Ditta323 ***** válasza:
Nem. Feleslegesnek tartottam. Következő terhességnél se fogok majd.
2015. máj. 23. 10:10
 3/10 anonim ***** válasza:

Sima ricinusolaj, illetve tiszta novenyi olaj is jo ra, nem kell semmi extra. De onmagaban semmit sem er, gatmasszazs kell hozza, ahogy az elso is irja.

A gatmasszazs meg nem kellemes dolog, tulajdonkeppen a huvely bemeneti nyilasanak folyamatos nyujtasa. Mi csinaljuk, a ferjem segitsegevel. Nem szeretem, nem kellemes, de hasznos lehet. 39+6 napos.

2015. máj. 23. 12:15
 4/10 anonim ***** válasza:
Bocs, 36 hettol csinaljuk.
2015. máj. 23. 12:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem kentem semmit és dehogy masszírozgattam:D
2015. máj. 23. 12:48
 6/10 anonim ***** válasza:

34. héttől csináljuk, hetente kétszer-háromszor, nem kellemes, de egyre kevésbé fáj, és mintha tényleg nyúlnék. Lehet, az olaj nélkül is nyúlnék, nem tudom. Aztán lehet, tényleg hatástalan, de nem akarom meg sem próbálni. :) 37 hetes vagyok most. Szülés után beszámolok, mi volt. :)

DM-ben van a Weleda gátmasszázsolaja, de nem volt kedvem 4000 Ft-ot kicsengetni érte, így az olx-en lőttem egy bontatlant 1500 Ft-ért. :D :D Szülésfelkészítőn még az Adrienne Feller-féle Panarom masszázsolajt ajánlgatták.

A bázisolaja mindkettőnek, ha jól tudom, búzacsíra-olaj, talán magában ez is elég.

2015. máj. 23. 14:23
 7/10 anonim ***** válasza:
36. héttől weleda gátolajat kétnaponta. és igenis használ :-) már 3-4 alkalomtól éreztem. előszőr olyan feszes volt a gátrész,meg se moccant, gondoltam is,na én szanaszét fogok szakadni. aztán alakalomról alkalomra jobban nyúlt,egész a 4-5 ujjnyiig csináltam. nagy babám lett,3700g,de 10perc alatt vágás,gátrepedés nélkül kitoltam. biztos vagyok benne,hogy amúgy úgy férceltek volna össze,mert nekem tényleg olyan feszes volt. én rendeltem valamelyik bababoltból de nem tudom már melyiknél
2015. máj. 23. 22:55
 8/10 rufilla válasza:
Sziasztok, ismerosom egy speci labdat hasznalt, azzal tornazott, egy honappal szules elott kezdte, minden serules nelkul megment a szules, nem vagtak, nem repedt, pedig elso gyereke es nem is volt kicsi. csehorszagban lehet kapni, nalunk nem lattam meg sehol, pedig kiprobalnam, rettegek a gatmetszestol :(
2015. jún. 15. 22:15
 9/10 Ditta323 ***** válasza:

Gátmetszést észre sem lehet venni😊

Toló fájásnál vágnak, ha a dokim nem mondta volna akkor csak a varrásnál tűnt volna fel.😊

2015. jún. 15. 22:49
 10/10 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, sajnos császár lett, így érdemben nem tudok beszámolni az eredményekről sajnos...
2015. jún. 18. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!