Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet így valami betegsége,...

Lehet így valami betegsége, baja a babámnak ha semmilyen vitamint nem szedek?

Figyelt kérdés
8hetes vagyok. Tudom hogy ilyenkor a folsav a legfontosabb hogy megelozzuk a nyitott gerincet de tudom hogy pl a banan,paradicsom,lencse,sóska stb tartalmaz folsavat. Ha ilyen ételeket eszek ezis lehet elég ahhoz hogy minden rendben legyen a babával?
2015. máj. 20. 17:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem lesz baja, de megéri kockáztatni? Közeli ismerősöm szintén nem szedett semmit és nyitott gerinccel született a kislánya. Csak néhány órát élt... :(
2015. máj. 21. 15:34
 12/15 A kérdező kommentje:

De ez a gerinc záródás 4 hetes korra már megtorténik(vagy nyitva marad...) es en már 8 hetes vagyok,ekkoris tudtam meg.

Már akkor csak a szerencsébe reménykedgetek,hogy megvolt minden neki hogy rendben legyen

2015. máj. 21. 16:51
 13/15 anonim ***** válasza:
Röviden: Igen, lehet. Lehet alulfejlettség, hiánybetegség, maradandó károsodások. Hogy a gyógyszerektól félsz, azon nem csodálkozom, de egy vitaminkészítménytől miért? Mert valami tojásfejű megetette veled is, hogy "szintetikus" vitamin és jaj de káros? Felejtsd el! Aki ilyet mond, alapvető ismerethiányról tesz tanúbizonyságot.
2015. máj. 21. 23:31
 14/15 anonim ***** válasza:

Jah, hátha, nem lesz semmi baja. Itt a vitamin karnyújtásnyira, nem dollármilliókért elérhető, csak pár ezer forint, bárhol kapható és te inkább hiszel valami fészbukon terjengő butaságnak, hogy a vitamin csak egy üzleti fogás, csak azért találták ki, hogy valaki nagyot kaszáljon vele, meg hogy elég, ha egészségesen eszel, nem kell a "mű" vitamin, stb-stb. Inkább elhiszed ezt, mint az orvosok tanácsát? Inkább kockáztatod a babád éa a saját egészségedet valami ostoba netes hoax miatt? Ugyanilyen hoax állítja, hogy a konyhasó mérgező, csak gyógyszertári sót szabad használni, mert meghalsz. Meg hogy a citrom 10 000X erősebb mint a kemoterápia csak a gonosz kutatók eltitkolják ezt, hogy inkább a gyógyszert vedd.

Hát kérdező, a te babád végül is, a te egészséged, a te csontjaid, fogaid, véred, szervezeted. A te belátásodra van bízva, hogy hallgatsz-e az orvosodra vagy mész a saját fejed után és rettegsz végig a terhességed alatt, hogy csak baj ne legyen.

2015. máj. 22. 10:01
 15/15 anonim ***** válasza:
Na de ha már a sóskát írtad, mint folsav forrást...köztudott, h nyersen van benne a legtöbb vitamin. Tudnál enni több kiló nyers sóskát? Nem hiszem. Mártásként fogyasztod? A főzéssel máris elpusztítottad a benn lévő vitamin nagy részét. Jah, mellesleg nem ajánlott nagy mennyiségben fogyasztani a sóskát a benne lévő oxálsav miatt, mert gátolja a vas és a kálcium felszívódását.
2015. máj. 22. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!