Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 heti genetikai ultrahangon...

12 heti genetikai ultrahangon elhangozódó párbeszédről vélemény?

Figyelt kérdés
Ma voltam a 12 hetes genetikai ultrahangon.Betöltött 13 hetes vagyok.Mindent rendben talált a doki.Menet közbe feltettem neki egy kérdést,hogy mi a véleménye a genetikai ultrahangról.Azt mondta jótól kérdezte hisz ő az egyik aki csinálja a városban és persze,hogy nem fog ellene beszélni.A lényeg,hogy mivel a két doki közül ő az egyik aki csinálja gondolom jobban odafigyel.Ti attól még megcsináltatnátok a tesztet?
2015. máj. 19. 18:35
 1/8 anonim ***** válasza:
A 12 és a 20 hetes a genetikai uh, ami kötelező. Most voltál az egyiken. Nem értem a kérdésed.
2015. máj. 19. 18:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Bocsi.Most nézem mit is írtam :D Egy kicsit elfáradtam.Kombinált tesztről kérdeztem.
2015. máj. 19. 18:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Jah, ugy más :) Én nem csináltattam meg egyik gyereknél sem, szerintem felesleges, mert azt úgy számolják ki. Inkább 4D-re mentem, ahol jól megnézték a babát :)
2015. máj. 19. 18:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Első babával a 12. héten voltam kombinált teszten, ahol ugye uh is volt meg vérvétel.

Második babával viszont csak genetikai uh-n voltam, kombinált teszten nem, mivel mindent rendben találtak az ultrahangon.

Ha nálad mindent rendben találtak, akkor szerintem már felesleges a kombinált teszt.

2015. máj. 19. 18:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha van rá lehetőséged, pénzed, szerintem csináltasd meg.. meg persze kérdés, hogy ha kiderülne hogy beteg, megtartanád e. Ha igen, akkor felesleges a teszt.
2015. máj. 19. 18:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Van már két gyermekem a kisebbik 7 éves akkor még AFP volt.De hálistennek mind a ketten egészségesek a családban sem volt fejlődési rendellenesség és mivel ez a doki nézte és rendben találtam mindent én is úgy gondoltam,hogy nem csináltatom meg.Igaz egy fél percre elbizonytalanított mert mondta,hogy a kombinált teszt ultrahangján jobban megnézik a vesét a szívét a vérvételről annyit mondott,hogy a placenta hormonszintjét nézik és abból kalkulálnak,hogy minden rendben van e.Ha betegen adná a jó isten akkor is megtartanám az én gyermekem.De pozitívan gondolkodom mert tudom,hogy minden rendben van és egészséges.Hallottam már a kombinált tesztről is negatív véleményt védőnőtől és itt az oldalon is olvastam már pl: teszt eredménye jó volt és lyukas szívvel és nyitott gerinccel született a baba stb. inkább ne is beszéljünk róla!
2015. máj. 19. 19:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Az mindegy ki csinálja az UH-t, a vérvételből teljesen mást néznek. Ez egy összetett teszt. Az NT ha jó az még nem fix hogy nincs semmi baj. De a kombinált sem fix egyébként, ezek csak valószínűsegek.

Egyébként én nem csináltattam. Négyes tesztet ajánlgatták de valamiért úgy gondoltuk nem csináltatjuk meg.

2015. máj. 19. 21:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Én pont azt látom,hogy jó a vérvétel.

Nekem a genetikai uh-om tökéletese lett, a vérvételem közepes kockázatú lett Edwars szindrómára. Több profi genetikus is meg uh-ozott, és bár mindegyik jó lett, ajánlották a véreredmény miatt az amniót, hiszen nincs 100%-os uh.

Akkor bizonyosodtam meg,hogy jól döntöttem, amikor az amniót választottam, amikor bementem a kórházba a vizsgálatra. Volt egy kismama, aki 32 hetes volt és úgy néz ki,hogy beteg a baba. 20 hétig nem láttak semmit az uh-on, először a 25.héten vettek észre eltérést. Az ő babája Patau kóros, amit szűr a kombi teszt.

Tehát az uh alapján, lehet,hogy én sem mentem volna amnióra, de a vérteszt miatt elmentem.

2015. máj. 20. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!