12 heti genetikai ultrahangon elhangozódó párbeszédről vélemény?
Első babával a 12. héten voltam kombinált teszten, ahol ugye uh is volt meg vérvétel.
Második babával viszont csak genetikai uh-n voltam, kombinált teszten nem, mivel mindent rendben találtak az ultrahangon.
Ha nálad mindent rendben találtak, akkor szerintem már felesleges a kombinált teszt.
Az mindegy ki csinálja az UH-t, a vérvételből teljesen mást néznek. Ez egy összetett teszt. Az NT ha jó az még nem fix hogy nincs semmi baj. De a kombinált sem fix egyébként, ezek csak valószínűsegek.
Egyébként én nem csináltattam. Négyes tesztet ajánlgatták de valamiért úgy gondoltuk nem csináltatjuk meg.
Én pont azt látom,hogy jó a vérvétel.
Nekem a genetikai uh-om tökéletese lett, a vérvételem közepes kockázatú lett Edwars szindrómára. Több profi genetikus is meg uh-ozott, és bár mindegyik jó lett, ajánlották a véreredmény miatt az amniót, hiszen nincs 100%-os uh.
Akkor bizonyosodtam meg,hogy jól döntöttem, amikor az amniót választottam, amikor bementem a kórházba a vizsgálatra. Volt egy kismama, aki 32 hetes volt és úgy néz ki,hogy beteg a baba. 20 hétig nem láttak semmit az uh-on, először a 25.héten vettek észre eltérést. Az ő babája Patau kóros, amit szűr a kombi teszt.
Tehát az uh alapján, lehet,hogy én sem mentem volna amnióra, de a vérteszt miatt elmentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!