Hány mg magnéziumot kell szedni várandósság alatt?
400 mg kell egy egeszseges felnott nem-terhes embernek.
En 1000 mg-ot szedek, hogy megelozzem a gorcsoket, kemenyedeseket.
27 hkm
3-as,
és miből mennyit szedve fedezed ezt az 1000 mg-ot?
Mert az elemi magnézium szükséglet 300-400 mg, a legtöbb készítményen viszont NEM az elemi mg-tartalmat tüntetik fel, hanem hogy az adott magnéziumsóból (ami NEM egyenlő az elemi mg-vel) mennyit tartalmaznak.
2 db 500 mg-os magnerot például (ami a jobb magnéziumforrások közé számít), mindössze 65,5 mg elemi magnéziumot tartalmaz.
#3 vagyok.
Magnesium Diasporal Granul Sase a neve.
Egy tasakban 1547 mg Magnezium-citrat van, amibol 250 mg elemi Mg hasznosul a szervezetben.
Ebbol iszom napi 4 tasakkal.
Tehat osszesen kb. 6100 mg Mg-bol viszem be azt az 1000 mg-ot.
Az orvosom azt mondta, legnagyobb hülyeség a magnézium ész nélkül való szedése. Kérdezd meg, kell-e szedned egyáltalán. Már a terhességem végefelé mondtam neki, hogy szedem egy ideje, rázta is a fejét, hogy márpedig ezt nem lenne szabad. Úgyhogy csak óvatosan, inkább kérdezd meg, szükséges-e szedni. Én végül úgy jártam, hogy túlhordtam 5 nappal, és még a Prostintól sem tágultam, császár lett a vége. A doki szerint ennek elég sok köze van a magnéziumhoz is. Már nem emlékszem, 300 vagy 600 mg-ot szedtem.
Kérdezd meg a dokit, ajánlja-e a magnéziumot!
A terhesseg utolso heteiben mar nem szabad szedni!
Egyebkent parezer mg-ot meg nyugodtan lehet szedni, mert a tobblet kiurul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!