30. hétre született babáknak mennyi esélyük van az életben maradásra, illetve a normális életre?
Ezt így nehéz megmondani. Lehet egy baba 36 hétre is fejletlen.
Milyen volt az apgar értéke? Hogy van most? Lélegzik e magától?... Mekkora súllyal született?..kisfiú? Kislány?Csak később fog kiderülni,elkap e valamilyen fertőzést...szóval ezt így nem lehet megmondani
A 24. hét a határ, ismerek 26 hétre, 960 grammal született kislányt. Annyit veszel észre, hogy szemüveges és picike.
Ismerek 29. hétre születettet, aki 1 hetet élt...
Ebben is minden gyerek és eset más.
Lehet teljesen egészséges is!!És ha teljesen egészséges, akkor természetesen teljes életet is élhet.
90% felett.
Èn 31. Hétre születtem 1700 grammal, szondàn àt tàplàltak egy darabig, 2 hónapig voltam kórházban, ezen kívül más beavatkozást nem igényeltem. Egészséges vagyok, nem vagyok beteges, lassan a 30-at töltöm, tanulási nehézségek nem volt soha.
Ismerősöm kislánya 30. hétre született császárral mert mar nem táplálta a lepény. Ő is egészséges.
Mint ahogy előttem is írták, nagyon jó esély van rá, hogy minden károsodás nélkül nődögéljen idekint. Ilyenkor adnak surfactant-t, így érlelik a kis tüdejét. A születéstől fogva az a kérdés, hogy mennyire gyorsan adaptálódik a külső környezethez. 100%, hogy PIC-re kerül, és én így látatlanban pár hetet jósolnék neki ott, de jó eséllyel és pozitív hozzáállással minden rendben lehet. Később esetleg lassabb fejlődés, tanulási lehetőségek, esetleg szemproblémák(ha szükséges a légzéstámogatás), illetve hallásproblémák (főleg a Gentamycin nevű gyógyszertől) előforulhatnak.
Remélem, még nem született meg, csak informálódsz, és sikerül benntartani egy kicsit :)
Egy PIC-es nővérke :)
Én is mndig ig voltam terhesség alatt, a 24. Héttől. Az érzéseid normálisak. :))
Szoval statisztaila már tok jo a 30 hét. Birj ki még 5 hetet, én akkor szoktam le a koraszülés témarol. :)
Gondolj arra, hogy naprol napra jobbak az eselyi.
Van valami alapja a felelmednek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!