Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem szabad a kismamáknak...

Miért nem szabad a kismamáknak fűszeres ételeket enni?

Figyelt kérdés
2008. aug. 29. 12:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szabad, csak a túlzottam erősen fűszerezett ételeket nem javasolják. Ezeket is inkább a szüléshez közeledve, mert fokozott bélműködést okozhat, ez pedig idő előtt ingerelheti a méhet is. a

A sok sóval pedig a vízvisszatartás miatt kell óvatosan bánni.

Üdv. 23 hetes kismami

2008. aug. 29. 13:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Így már értem. :) Köszönöm.
2008. aug. 29. 13:07
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
Nem igaz hogy nem ehetünk fűszeres ételeket,nyugodtan fűszerezz ahogy jólesik.Semmiben sem fog károsodni a baba ha sok fűszert használsz,ne aggódj!Egyedül a nyers húsokra ügyelj,úgyhogy ne te kóstold például a fasírt masszáját,egyáltalán ne egyél nyers húst mert fertőzést kaphatsz el.
2008. aug. 29. 13:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Vannak országok, ahol hagyomány, hogy mindent brutálisan befűszereznek. Gondolom, az ottani kismamák is azt eszik...
2008. aug. 29. 14:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem a doktorom azt mondta , a fuszeres es sos etel csak akkor nem jo ha nincs rendbe a vernyomasom. Amig az rendben van , addig nyugottan ehetek fuszeres sos etelt. Ahogy o fogalmazott, legalabb a baba erzi a finom izeket. :D

Szoval ne aggodj , nyugottan ehetsz fuszereset ha nem magas a vernyomasod terhesseg alatt.

2008. aug. 29. 16:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is tévhit, hogy nem szabad fűszereset enni. Amióta terhes vagyok szinte mást sem kívánok csak jó csípős fűszeres ételeket. A környezetemben töben megszóltak ezek fogyasztásamiatt, de hogy miért ne egyem azt senki nem tudta megindokolni. Bajunk nem lett tőle, mert most 29 hetes vagyok, és minden ok. Mostmár azért kicsit csökkentettem a fűszerek mennyiségét, mert kicsit néha ég a gyomrom. Gondolom csak ezért nem javasolják az okosok és tapasztaltak:)

2008. aug. 29. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!