Ha keson derul ki a pajzsmirigy alulmukodes?
Olvastam, hogy az elso 12 hetben borzaszto fontos, hogy a kismama pajzsmirigye jol mukodjon. Nem is ertem, hogy miert nem kotelezoen ellenorzik koraterhesen...
21 hetesen neztek eloszor a pajzsmirigyemet. A TSH magas volt, de a T3, T4 normalis, igy a pajzsmirigyem alapvetoen eleg hormont termelt.
A doki irt fel gyogyszert, hogy kapjak egy kis T4 potlast, es ezaltal ne legyen magas a TSH-m.
Tegnap voltam kontrolon. A TSH-m normal erteku lett, de a potlas ellenere a T4 tul alacsony.
Tudom, hogy most mar ez nem okoz gondot a babamnak, de elgondolkodtam, hogy vajon az elso trimeszterben rendben lehetett-e a T4-em...
Utoljara tavaly januarban neztek, akkor jo volt, es novemberben elsore teherbe estem, igy csak remelni tudom, hogy nem volt akkor meg gond a pajzsmirigyemmel.
Szerintetek?
Hala Istennek!
Mennyire mukodott alul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!