A terhesség alatt mikor nem szabad nemi életet élni?
Szia!
Elméletileg lehet, amennyiben nem fáj, és nem kellemetlen.
Nekem kissé fájt, ezért az első néhány hétben szüneteltettük. Szerencsére párom nagyon megértő volt.
Akkor tilos, amennyiben kinyílt a méhszáj.
30 hetes kismami
Amíg a doki nem tiltja,nem vérzel, addig lehet:-)
És megoszlik a vélemény, igen, de sokan éltünk végig nemi életet, és nem lett baj:-)
(én spec túlhordtam 8 napot)
Ahogyan az első hozzászóló mondta (és a második is tulajdonképpen) amíg a doki nem tilt el tőle, addig mehet a szex. Általában azért tilt, mert nyílik a méhszáj, vagy vérzés, placentagondok esetén is tilthat. Nekem például a 12. héten vált le 50%-ban a placentám és akkor kb négy hétig nem szeretkezhettünk, de miután visszatapadt már ismét szabad volt.
Az áltlános vélemény az, hogy ha egy szeretkezéstől elmegy a baba, az annyit tesz, hogy valószínűleg nem tapadt meg jól, tehát valószínűleg előbb-utóbb lett volna probléma. Emiatt szerintem ne aggódj!
Amíg a doki nem tiltja, illetve nem vérzel, nem fáj, addig lehet.
Gondolj bele, hogy sokan végigszeretkezik a ciklust, mert nem tudják, hogy ott van-e a baba, és nem lesz semmi baja.
Nekem az 5. héten azt mondta a dokim, hogy nyugodtan szeretkezhetünk. Igaz, a 10. hétig nem mertem, addig húztam, és most is kevesebbszer vagyunk együtt, mint régen, de nem okoz problémát.
18 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!