Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Túlsúllyal küzdő kismamák, ti...

Túlsúllyal küzdő kismamák, ti is kaptok a súlyotok miatt a terhesgondozás folyamán?

Figyelt kérdés
Túlsúlyos vagyok, igen. De minden relatív. Voltam 105kg is, most 80 vagyok. Nekem ez előrelépés. Mégis most már kétszer is megkaptam, hogy ez nagyon nagy túlsúly és júj, meg jaj, meg fogyni kellett volna és kéne, és diéta és minden. Amit persze tartok, egyértelmű. De miért kell ezzel folyton bántani az embert, amikor megtesz érte/ellene mindent? Ráadásul tudja az orvosom, mert betegség miatt lettem ennyi, és látott úgy is, és most is, és mégis. Nem állja meg szó nélkül, néha egy találkozó alkalmával kétszer is felhozza, hogy ez borzasztó sok. Mit tehetnék, hogy hagyjon békén ezzel a témával? Ti is ennyit kaptok a plusz kilók miatt? MEgértem a kockázatait, de lassan már sírógörcsöt kapok a témától. Én ezért a borzasztó sok kilóért is nagyon sokat küzdöttem, mire elértem. De ez senkit sem érdekel. :(
2015. máj. 6. 16:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Le a kalappal előtted, hogy 25 kilót lefogytál, a dokival meg ne törődj. Undorító, ahogy viselkedik!

Én ideális súllyel estem teherve az elsőnél (167 cm/57 kg), és tíz kilót szedtem fel a terhesség negyven hete alatt. Mégis miden tanácsdás alkalmával kaptam valami pikírt megjegyzést a súlyommal kapcsoltban. Ha éppen jó ütemben híztam, akkor is megkaptam azt, hogy nehogy elszaladjon velem a ló, mert akkor figyeljem meg, hogy jaj mi lesz!

Biztos vagyok benne, hogy ha odafigyelsz nem fogsz hízni, csak minimálisan, a baba pedig szépen fejlődik majd. Bízz magadban, és hidd el, hogy jól csinálod.

2015. máj. 7. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!