Túlsúllyal küzdő kismamák, ti is kaptok a súlyotok miatt a terhesgondozás folyamán?
Én teljesen megértelek abból a szempontból, hogy én is voltam 100 kg is, és mielőtt terhes lettem az előtt fogytam le 80 körülire. Nekem szerencsém volt, a védőnő és a doki nem piszkáltak a súlyommal, illetve egyszer mondta a doki a végén, hogy vigyázzak hogy ha lehet ne hízzak többet (nem híztam olyan sokat, de ugye 80ról indultam...) , de annyira normálisan, hogy én, aki mindig nagyon érzékeny voltam erre a témára, egy cseppet sem találtam sértőnek. Azt javasolta akkor, hogy tartsak 180 grammos szénhidrát diétát, ez volt a 30. héten. Onnantól kezdve fogytam 2 kg-t, sőt ha úgy vesszük többet mert a babám 4000 grammal született, és a 30. héten még közel nem volt annyi :D.
Nem tudom mit tudsz tenni egy ilyen orvossal, nem mondom, hogy ne vedd fel ha piszkál, mert ha valaki, akkor én tényleg tudom, hogy mennyire tudja bántani ez az embert, én még úgyis mindig gyomorgörccsel álltam a védőnőnél a mérlegre, hogy soha nem volt egy rossz szava sem, csak hát ő volt vagy 40 kg vasággyal, és már ezt cikinek éreztem önmagában.
Szerintem mondd a dokinak, hogy ha ennyire kockázatosnak tartja a súlyodat, akkor piszkálódás helyett javasoljon valamilyen diétát vagy mozgásformát, amit csinálhatsz terhesen.
És próbálj ne stresszelni ezen.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!