Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Túlsúllyal küzdő kismamák, ti...

Túlsúllyal küzdő kismamák, ti is kaptok a súlyotok miatt a terhesgondozás folyamán?

Figyelt kérdés
Túlsúlyos vagyok, igen. De minden relatív. Voltam 105kg is, most 80 vagyok. Nekem ez előrelépés. Mégis most már kétszer is megkaptam, hogy ez nagyon nagy túlsúly és júj, meg jaj, meg fogyni kellett volna és kéne, és diéta és minden. Amit persze tartok, egyértelmű. De miért kell ezzel folyton bántani az embert, amikor megtesz érte/ellene mindent? Ráadásul tudja az orvosom, mert betegség miatt lettem ennyi, és látott úgy is, és most is, és mégis. Nem állja meg szó nélkül, néha egy találkozó alkalmával kétszer is felhozza, hogy ez borzasztó sok. Mit tehetnék, hogy hagyjon békén ezzel a témával? Ti is ennyit kaptok a plusz kilók miatt? MEgértem a kockázatait, de lassan már sírógörcsöt kapok a témától. Én ezért a borzasztó sok kilóért is nagyon sokat küzdöttem, mire elértem. De ez senkit sem érdekel. :(
2015. máj. 6. 16:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! ÉPn 161/86 kg-val kezdtem a terhességemet. Az első 18 hétben fogytam, és most vagyok 85 kg 30 hetesen. Nekem nem nagyon mondogatták, az orvosom és védőnőm is nagyon dícsér, hogy semmit nem fogytam, csak a baba súlyát hízom. ne foglalkozz velük, ha meg bánt téged, hogy az orvosod így viselkedik, akkor keress másikat! Ez az időszak az örömről kell, hogy szóljon nem a bánatról! :) Amúgy mennyi idős vagy?
2015. máj. 6. 16:30
 2/11 A kérdező kommentje:
170centi vagyok, és most töltöm a 16. hetet. Eddig nem híztam, de nagyon nem is szeretnék, nem csak a doki miatt. Te miket eszel?
2015. máj. 6. 16:36
 3/11 anonim ***** válasza:
77%
Mind a három terhességemet 100 kg felett kezdtem, és 7-9 kilókat híztam a végéig. Az orvosok és a védőnő nem piszkált érte, ultrahangon "szóltak be" párszor hogy a vastag hasfal miatt nehezen látják a babát. Cukorral csak az első terhességemnél volt gond, de csak minimálisan. A vérnyomásom alapból magas, a második terhességnél ezért voltam veszélyeztetett, de végül sikerült beállítani, a harmadiknál pedig gyógyszer mellett viszonylag normális volt.
2015. máj. 6. 16:44
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amit itt leirtal, nyugodtan mondd el az orvosodnak is. Akkor biztos abba fogja hagyni.
2015. máj. 6. 16:48
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Leginkább, amit megkívánok. Inkább csak a mennyiségre figyelek. 3 krémes helyett csak 1-et eszek meg :) A cukrom tökéletes, a vérnyomásom is, bár a védőnő szerint még lehet belőle gond, mert olyan 130-135 körül mozog. Ne agyalj, ilyeneken. Egyél, amit szeretnél. Jön a nyár, sok finom zöldség-gyümölcs. Na, meg a meleg. Úgysem kívánod majd a tartalmas ennivalókat. Jah, és igyál sokat. Én napi 2-4 liter vizet iszok meg :) Kellemes babavárást :)
2015. máj. 6. 16:50
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én teljesen megértelek abból a szempontból, hogy én is voltam 100 kg is, és mielőtt terhes lettem az előtt fogytam le 80 körülire. Nekem szerencsém volt, a védőnő és a doki nem piszkáltak a súlyommal, illetve egyszer mondta a doki a végén, hogy vigyázzak hogy ha lehet ne hízzak többet (nem híztam olyan sokat, de ugye 80ról indultam...) , de annyira normálisan, hogy én, aki mindig nagyon érzékeny voltam erre a témára, egy cseppet sem találtam sértőnek. Azt javasolta akkor, hogy tartsak 180 grammos szénhidrát diétát, ez volt a 30. héten. Onnantól kezdve fogytam 2 kg-t, sőt ha úgy vesszük többet mert a babám 4000 grammal született, és a 30. héten még közel nem volt annyi :D.

Nem tudom mit tudsz tenni egy ilyen orvossal, nem mondom, hogy ne vedd fel ha piszkál, mert ha valaki, akkor én tényleg tudom, hogy mennyire tudja bántani ez az embert, én még úgyis mindig gyomorgörccsel álltam a védőnőnél a mérlegre, hogy soha nem volt egy rossz szava sem, csak hát ő volt vagy 40 kg vasággyal, és már ezt cikinek éreztem önmagában.

Szerintem mondd a dokinak, hogy ha ennyire kockázatosnak tartja a súlyodat, akkor piszkálódás helyett javasoljon valamilyen diétát vagy mozgásformát, amit csinálhatsz terhesen.

És próbálj ne stresszelni ezen.

Boldog babavárást!

2015. máj. 6. 16:53
 7/11 anonim ***** válasza:
Szia! Bár én nem vagyok túlsúlyos, bár hízásra hajlamos vagyok! Nem kérkedni akarok, tényleg. Csak leírnám, hogy velem mi volt. 58kg-ról indítottam a terhességet, mikor már 8 kg plusz volt rajtam, már a védőnő és a háziorvos is figyelmeztetett, hogy figyeljek oda. Amikor 10 kg +nál jártam, már a nődoki is becsatlakozott, hogy nem kéne többet híznom. Nagyon ki voltam akkor, mert szerintem nem volt sok egyáltalán, és akárhányszor mentem hozzájuk minden alkalommal megkaptam, hogy ne hízzak többet. Végül 71,5kg-vak mentem szülni. Rosszul esett nekem is, így megértelek teljesen.
2015. máj. 6. 16:57
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Most azt mondjátok meg hogy a 3. válaszban mi nem volt hasznos? A kérdező kérdezett, én pedig válaszoltam. Nem azt írtam, hogy húú de jó 100 kiló felett lenni, hízzon el nyugodtan más is, mert milyen jó így terhesnek lenni, pusztán leírtam a válaszomat a kérdésre. És ez már nem az első ilyen eset ahol túlsúllyal kapcsolatos kérdésre válaszoltam. Aki kövér azt le kell pontozni?
2015. máj. 6. 17:24
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is le vagyok pontozva. Biztosan a pontozó jobban tudja, hogy mi van velem, mint én magam. 1-es és 5-ös voltam!
2015. máj. 6. 17:29
 10/11 anonim ***** válasza:
én meg fogytam terhesség végére..de ezt már leirtam párszor. -12 kg val jottem ki a korházbol. mármint a terhesség elotti sulyomhoz képest. 3800 grammal szuletett a fiam. nekem meg azt mondogatták, h ne fogyokurázzak. nem fogyokuráztam, azt ettem, amit addig...
2015. máj. 6. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!