Milyen gyógyszert vehetek be arcüreggyulladásra?
Figyelt kérdés
már 1 hete szenvedek, iszok Aspirin-C-t mert nem tudom, hogy terhesen milyen gyógyszert szedhetek. Iszom a citromos-mézes teát, orrcseppezek. Hol van lázam, hol nincs, de már nem bírom, nem akar elmúlni, az egész arcüregem fáj, ettöl a fogaim is pedig nincs egy rossz se, a fejem "tele van", fél fülre gyakorlatilag süket vagyok. Tegnap voltam a nödokimnál de semmit nem mondott erre. Most hozzátok fordulok. Ilyen esetben ti mit tettetek/tennétek?2010. febr. 23. 11:49
1/4 anonim válasza:
Menj el a háziorvoshoz! Egy arcüreggyulladás, de bármilyen gyulladás nem játék!!! Ha nem szedsz semmi gyógyszert és elhatalmasodik, esetleg gyulladásos góc alakul ki, többet ártasz vele, mint bármilyen gyógyszerrel! Az orvos tudni fogja, hogy kismamának milyen gyógyszert adhat! A nőgyógyász meg nem általános orvos, nem tudja, mit adjon egy nem nőgyógyászati betegségre...
2/4 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm szépen:)
2010. febr. 23. 12:07
3/4 anonim válasza:
Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz.Ha lázad van ,az lehet,h többet árt a babának mint egy megfelelő gyszer.Menj a háziorvosodhoz,ő jobban fogja tudni,h mit szedj.Ja,és ha fáj az arcüreged,akkor amúgy is már nagyobb a baj,minthogy otthon kezelgesd.Nem írod,h hány hetes vagy de az aspirint ne szedd addig sem.Ez leginkább a 3. trimeszterben veszélyes de a többiben sem ajánlott.Ha lázat v fájdalmat kell csillapítani, akkor olyat válassz amiben paracetamol a hatóanyag(rubophen,panadol,mexalen).Azt terhesen is lehet használni(én is tettem).Illetve az arcüregedben a nyák oldására a sinupretet használhatod még terhesen is.
De menj orvoshoz is mindenképp!
Egy gyógyszerész anyuka.
4/4 anonim válasza:
Nekem is arcüreggyulladásom meg orrmelléküreggyulladásom volt.Én két hétig gözölögtettem,tengervízes orrspray,de nem használt.Elmentem fogászatra is de azzal sem volt semmi gond.Végül a fül-orr-gégészeten kötöttem ki hatalmas fájdalmakkal.ott kaptam antibiotikumot,haza jöttem bvettem az elsőt délben és du 5kor sugárban folyt a gennyes váladék az oromból.Egyből megszünt a fájdalom egy hét után teljesen tiszta voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!