Tejérzékeny lehet majd a babám, ha néhanap van gyomorégésem és olyankor kb.1-2 óránként megiszom 1 pohár tejet?
Nem, igyál nyugodtan. Ha napi öt litert innál, akkor sem lenne feltétlenül tejérzékeny a babád, illetve ha kilenc hónapig kerülnéd a tejtermékeket, akkor is lehetne.
Nem ennyire erős az összefüggés a két dolog között.
Szia!
Én úgy olvastam,hogy terhesen is és szoptatás ideje alatt 0,5 liternél többet nem szabad meginni. A babának meg 1 éves koráig nem szabad semmilyen tejterméket adni:(
Én is úgy tudom, hogy terhesen és szoptatás alatt max fél liter / nap.
Renniet lehet enni, az nem segít? Vagy valami száraz keksz..
Olvasd el, szerintem hasznos és talán megbízhatóbb, mint az "Én azt hallottam..." vagy az "Egyik ismerősem ismerősének az ismerőse..." kezdetű válaszok:
Szia!
Semmi összefüggés a babák tejérzékenysége és a várandós anya tejfogyasztása között, ez tévhit.
Csecsemőknek egyéves korukig viszont nem ajánlatos tejet adni, de sajtos pl már lehet dúsításhoz használni, mikor már megkezdtük a hozzátáplálást.
Egy dietetikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!