Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak terhesvitaminnal tudok...

Csak terhesvitaminnal tudok bevinni annyi vitamint amennyi a babának kell?

Figyelt kérdés
Elevitet szedtem a 27.hétig, mostmár Hipp Natalt iszom. 28 hetesek vagyunk, de kb 2 hónapja nemnagyon megy a gyümölcsevés.:( Néha elrágcsálok 1 répát vagy karalábét meg eszem főzelékeket, de ennél több nem megy.:( Baj lehet belőle?
2008. aug. 29. 06:29
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Figyelj,nagyanyáink idejében sem volt terhesvitamin,mégis egészséges babák születtek.Én nem szedtem egy grammot sem azokból a méregdrága szarokból,és mégis semmi baja sincs a babámnak.Bőven be lehet vinni változatos táplálkozással,csak a vitamingyártó cégeknek az az érdekük,h mindenki egye a vitaminjaikat,és fogyjon jó sok belőle,mert az hozza a profitot.
2008. aug. 29. 06:55
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Sajnos, teljesen egyet értek az első hozzászólóval.
2008. aug. 29. 06:59
 3/7 anonim ***** válasza:
71%

Lehet, hogy az előző válaszolók értelmezik jól a kérdést és én rosszul, de szerintem épp arra irányul, hogy ha CSAK terhesvitamint szed és nem eszik zöldséget, gyümölcsöt, akkor elég-e az így bevitt vitaminmennyiség.

Ha az én meglátásom helyes, akkor azt ajánlom felejtsd el, amit javasoltak neked korábban és szedd csak a terhesvitamint. Van sok vérprofi, aki simán kikalkulálja, hogy mennyi a megfelelő mennyiség gyümölcsből, zöldségből, olajos magvakból, stb. ahhoz, hogy minden jó legyen. Sajnos én sem vagyok ilyen, ráadásul az étkezésem is hullámzó: egyik héten az egész zöldségest kienném a javaiból, majd két hétig nézegetem a narancsot és a kivit, ahogy figyel rám, de nem bírom megenni. Épp emiatt én szedek vitamint, mert valami kell.

A kérdésedre a válasz: igen, be tudod vinni egyedül vitaminszedés által a megfelelő mennyiséget, mert ezek úgy vannak összeállítva, hogy mindenből meglegyen a napi szükséglet egésze, vagy nagy része a kismamáknak.

2008. aug. 29. 07:30
 4/7 anonim ***** válasza:
33%
Én is az első hozzászolóval értek egyet.Semmi vitamint nem ettem,viszont változatosan táplálkoztam,teljesen egészséges fiam született.Persze ha valaki mondjuk hányós,vagy finnyás és nem szereti a zöldségeket,gyümiket,vagynem birja őket megenni akkor annak szüksége van a vitaminra.De aki jó étvágyú és bir is enni,és mindenevő annak szerintem fölösleges,és szerintem is egy kicsit túl van lihegve a profit érdekében a téma.Egy kicsit azt sugalják a reklámok hogy rossz kismama vagy ha nem szedsz vitamint,és biztos beteg gyereked születik.
2008. aug. 29. 07:43
 5/7 anonim ***** válasza:
53%
Teljesen egyet értek a harmadik válaszolóval! A hipNatal egyébként jó kiegészítő, és ha nem kívánod a gyümölcsöket-zöldségeket nagy mennyiségben akkor ne is tömd magadba feleslegesen, mert csak rosszul leszel... Az első válaszolónak meg üzenem, hogy bár nagyanyáink idejében ilyen vitaminkészítmények még ugyan nem voltak, de több volt a "sérült" gyermek, ráadásul már nem azok a körülmények vannak most mint akkor (lásd légszennyezettségtől kezdve a sok E betűig). Mindenki egészséges kisbabát szeretne, és ha a mai világban ennek az a kiegészítő módja, hogy plusz vitaminokat szedünk, akkor miért ne?
2008. aug. 29. 07:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Aki jól értelmezte a kérdést, annak köszönöm a választ.:) Eleinte ettem gyümiket, de mostanába nem megy.:( Azt mondták ez biztos változni fog, hát remélem! De akkor megnyugodtam hogy végülis a Hipp Natal is jó lesz, amíg nem jön vissza a gyümölcs-zöldség "korszakom".
2008. aug. 29. 07:56
 7/7 anonim ***** válasza:
34%

Egy hasonló kérdésre már válaszoltam. Egyetértek azzal, hogy inkább szedni kell a vitamint valamilyen formában. ezek a készítmények az anyai szervezet jó kondíciójágoz is kellenek, mert a baba elveszi, ami kell az anyai szervezet rovására is. Nagyanyáinknak meg negyven évesen kevés ép foguk volt, hatvan évesen meg lényegesen öregebbek voltak a koruknál, mint a maiak.

23 hetes kismama

2008. aug. 29. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!