Csak terhesvitaminnal tudok bevinni annyi vitamint amennyi a babának kell?
Lehet, hogy az előző válaszolók értelmezik jól a kérdést és én rosszul, de szerintem épp arra irányul, hogy ha CSAK terhesvitamint szed és nem eszik zöldséget, gyümölcsöt, akkor elég-e az így bevitt vitaminmennyiség.
Ha az én meglátásom helyes, akkor azt ajánlom felejtsd el, amit javasoltak neked korábban és szedd csak a terhesvitamint. Van sok vérprofi, aki simán kikalkulálja, hogy mennyi a megfelelő mennyiség gyümölcsből, zöldségből, olajos magvakból, stb. ahhoz, hogy minden jó legyen. Sajnos én sem vagyok ilyen, ráadásul az étkezésem is hullámzó: egyik héten az egész zöldségest kienném a javaiból, majd két hétig nézegetem a narancsot és a kivit, ahogy figyel rám, de nem bírom megenni. Épp emiatt én szedek vitamint, mert valami kell.
A kérdésedre a válasz: igen, be tudod vinni egyedül vitaminszedés által a megfelelő mennyiséget, mert ezek úgy vannak összeállítva, hogy mindenből meglegyen a napi szükséglet egésze, vagy nagy része a kismamáknak.
Egy hasonló kérdésre már válaszoltam. Egyetértek azzal, hogy inkább szedni kell a vitamint valamilyen formában. ezek a készítmények az anyai szervezet jó kondíciójágoz is kellenek, mert a baba elveszi, ami kell az anyai szervezet rovására is. Nagyanyáinknak meg negyven évesen kevés ép foguk volt, hatvan évesen meg lényegesen öregebbek voltak a koruknál, mint a maiak.
23 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!