Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kedves ismerősöm kérdezte...

Nné Adrea kérdése:

Kedves ismerősöm kérdezte mennyire lehet aktív? Korábban megrövidült mehnyakkal (2cm), felpuhult méhszájjal 5-6 héten át szinte csak feküdt. Utóbbi vizsgálatnal azt mondták, hogy némi javulás van.

Figyelt kérdés
Most 33 hetes. a lakásban pakolaszna babaholminak helyet csinálna,esetleg fodrászhoz menne.

#Nyugtalanláb
2015. máj. 3. 07:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
33 hetesen zárt mehszajjal rövidüléssel szerintem azért nem kell éjjel nappal feküdni de nyilván a másik véglet sem célravezető. Szerintem ezt azt simán meg lehet csinálni. De nem érzem magam akkora agynak hogy felülbíráljam az orvost. De van itt valahol egy kérdés, címe olyasmi, hogy miért kell betegségnek érezni a terhességet.. Nem emlékszem pontosan. Na ott van szó ilyemikről is, nézz szét ha gondolod.
2015. máj. 3. 08:31
 2/11 anonim ***** válasza:
30 hetes vagyok, 2 cm-es méhnyakkal, dolgozok. Egyáltalán nem kell feküdnöm. Van két gyerekem, millió dolgom. Szerencsére az orvosom nem paráztat. Mindent csinálok, sokat jövök megyek. A héten veteményeztem.
2015. máj. 3. 08:49
 3/11 A kérdező kommentje:
Megnyugtató akkor atadom,hogy ne izguljon annyira.
2015. máj. 3. 09:00
 4/11 anonim ***** válasza:
Pont én vagyok aki kiírta azt a bizonyos kérdést amit az első válaszoló írt:-)Pont erről szólt a kérdésem, hogy egyik orvos rá sem hederít ilyen dolgokra hogy rövidebb a méhnyak(nekem sosem volt 3, mindig kettővel kezdtem, anatómia), a másik meg ágyba fekteti a kismamát.Akkor hol az igazság?A másik meg, hogy mi az hogy javulás, a méhnyak nem nő meg idő közben tudtommal?
2015. máj. 3. 09:41
 5/11 A kérdező kommentje:

Hát igen!össze tudnak zavarni.Ami nem is nehéz hiszen úgyis aggódunk terhesen és mindent megteszunk,hogy a babánk egészseges legyen.mindenesetre tapasztalat rendelkező kismamanak/anyukának tűntök.Hálásan köszönöm,hogy írtatok.Nyugodtan végezhető otthon pár apróság.

Boldog Anyaknapjat!

2015. máj. 3. 11:17
 6/11 anonim ***** válasza:

Ezzel csak az a gond, hogy ha véletlenül mégis koraszülött lesz, akkor az lesz a hibás, aki javasolta, hogy nyugodtan tegyen-vegyen otthon. Bár lehet ez nem is befolyásolná. Szóval hallgasson az orvosra. Nekem itt a két gyerek, engem akkor tudnának ágyhoz kötni, ha beküldenének a kórházba vagy valami oknál fogva magatehetelen lennék. Ezt az orvosom is tudja. Két gyerek mellett csak két ilyen indokból lehet feküdni, főleg ha az ember egész héten egyedül van velük. Egyébként előző terhességemnél 32 hetesen már a méhnyak is eltűnt, bármely pillanatban megszülhettem volna, hisz a belső méhszáj is nyitva volt. Viszont a nagyobbikommal a gyerekosztályon feküdtünk. Én ugye hordtam vizsgálatokra, senki nem emelgette helyettem fel a vizsgálóra, stb, ráadásul a kórházban a kád is magasan volt. Az orvosom ezt tudta. Nem fektetett be, de felvilágosított melyik út a legrövidebb ha szülés indulna..kit hívjak mit mondjak. Fenyegető koraszülés veszélye állt fenn. De orvosom megértette, nem is kellett kérni, h ne szakítson el a 1,5 évesemtől, ugyanis neki is egyszer volt extra beteg a kisfia, szinte élet-halál közt, pontosan tudta, mennyire szükség van ilyenkor anyuka jelenlétére. Szóval ha valakinek, hát nekem akkor kórházban feküdve lett volna a helyem. 39-hétre született! :)

De tanácsolni senkinek nem mernék ilyet, mert feküdve is lehet koraszülni ugyebár. Kinek mi vagyon megírva. Vigyázzon az ismerősöd magára, hallgasson az orvosra, ne másokra, mert aztán ha mégis baj lesz, bizony lesz kit hibáztatni.

2015. máj. 3. 15:13
 7/11 A kérdező kommentje:
Hú!Ez kemény.Mármint amin végigmentel.Azért örülök,hogy mindhárman jól vagytok.Nem fog túlzásba esni ahozz nagyon félti babát.Max egyik nap kozmetikus,de előtte utána pihenés.Házimunkát van ki elvegezze vagy legalábbis segit.Köszönöm,hogy megosztottad történeted.
2015. máj. 4. 05:44
 8/11 anonim ***** válasza:
A némi javulás a fekvéstől van, attól , hogy nem terelte a méhszáját. Amiért feküdt 5-6 hetet azt most 5-6 óra alatt tönkreteheti és mehet a szülőszobára aztán meg a PIC-re. Amit eddig nem tudott megcsinálni az bőven ráér a betöltött 36. hét után is. Onnantól ugyanis nem lesz koraszülött a Baba, feltéve ha a súlya is ok. Biztosan nem kockáztatnék.
2015. máj. 7. 10:52
 9/11 anonim ***** válasza:
Bocsánat, de a fekvéstől nem lesz javulás, nem nő vissza a méhnyak.A két centi meg miért is rövid?Nekem alapból ennyi.Ami ki akar nyílni méhszáj, meg ki is nyílik fekvéssel is, tapasztalat!Ami meg tart, az tart bármit csinál.Miért kell rémisztgetni, meg koraszülöttezni?Így is fél.Amit tehet, hogy betartja amit az orvos mond, és nem innen tájékozódik, mert itt csak megrémül.
2015. máj. 7. 22:14
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia! Valóban, a fekvés nem növeszt méhnyakat és nem zár méhszájat, de a rövidülés a nyílási folyamat kezdete, ezen kívül a felpuhult méhszáj is ebből fakad. Innen nem sok a szülés.

Igazad van abban is, hogy senkit nem kell megrémíteni, nem is annak szántam, szerintem mindenki fel kell, hogy tudja mérni a saját állapotát annyira, hogy tudja szót kell-e fogadnia az orvosának vagy sem. Nekem a fekvés megmentette a nagyobbik gyermekem életét, így is koraszülött lett. A kisebbik gyermekem életét már a fekvés sem. 20 hetes terhességet veszítettem el kinyíló méhszáj miatt. Nekem is van személyes tapasztalatom... bár ne lenne. 8as vagyok

2015. máj. 8. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!